Langstraat Vandaag

Zo maak je jouw massief houten trap onderhoudsvriendelijk!

Donderdag 9 juni 2022 door redactie

Heb jij een mooie houten trap? Dan heb je een echte blikvanger in huis! Of je hem nu naturel hebt gehouden, een mooie kleur hebt gegeven of hebt afgewerkt met trapmatten, een trap van massief hout is een mooie verschijning. Hout heeft een natuurlijke en luxe uitstraling, die het goed doet in vrijwel elke interieurstijl. Toch kan het voorkomen dat jouw houten trap aan een opknapbeurt toe is, of dat je er juist voor wilt zorgen dat hij in de toekomst minder onderhoud nodig heeft. Gelukkig zijn er verschillende dingen die je daarvoor kunt doen.

 

Een houten trap renoveren

Het nadeel van een houten trap is dat je hem regelmatig zult moeten onderhouden om hem in mooie staat te houden. Een trap is een object in je woning dat vaak gebruikt wordt. Ga maar eens na hoe vaak per dag je eroverheen loopt. Dat zorgt ervoor dat de treden op den duur zullen slijten. Bij en houten trap merk je dat aan krassen, butsen en gladde plekken in het oppervlak. Na verloop van tijd kan dat zelfs gevaarlijke situaties opleveren, omdat de traptreden steeds gladder zullen worden door de slijtage. Daarom is het een goed idee om je trap grondig op te laten knappen, bijvoorbeeld door middel van een HPL traprenovatie.

 

Een traprenovatie maakt je trap als nieuw

Een traprenovatie klinkt misschien ingrijpend, maar dat is niet het geval. Er hoeft geen nieuwe trap neergezet te worden, waardoor de renovatie al binnen een dag gedaan kan zijn en je niet lang last hoeft te hebben van de rommel. Ook is een renovatie voordeliger ten opzichte van een nieuwe trap. Bij een traprenovatie wordt je oude trap bekleed met nieuwe overzettreden. Die treden kunnen van massief hout zijn, maar kunnen ook een realistische houtlook hebben. In dat geval zijn de treden gemaakt van hoogwaardige kunststoffen zoals HPL, vinyl en PVC. Die slijten een stuk minder snel dan treden van echt hout.

 

De voordelen van vinyl

Een traprenovatie met deze kunststoffen zorgt ervoor dat je kunt genieten van al het moois van massief hout, maar dan zonder de nadelen en het onderhoud die daarbij komen kijken. Een vinyl traprenovatie heeft nog meer voordelen, bijvoorbeeld de hoge antislipwaarde van de treden. Ook zorgen overzettreden van vinyl ervoor dat je trap stiller wordt, wat bij treden van massief hout vaak niet het geval is. Neem dus gerust eens contact op met een Traprenovatie Expert, en ontdek de mogelijkheden voor jouw massief houten trap!
Meer nieuws