Langstraat Vandaag

Zijn jouw automatten ook aan vervanging toe?

Donderdag 27 augustus 2020 door redactie

De vloermatten zijn doorgaans niet het onderdeel van je auto waar je het meeste naar omkijkt. Toch komt er een moment dat je opeens ontdekt dat ze nu echt wel eens aan vervanging toe zijn. Gelukkig kun je tegenwoordig - net als al het andere - ook online nieuwe automatten bestellen. In dit artikel laten we je zien hoe je dat doet met de zekerheid dat je perfect passende vloermatten bestelt.

 

Is het tijd voor nieuwe automatten?

Zelfs de beste automattenset slijt in de loop der jaren. Dat is niet zo gek, want de vloermatten van een gemiddelde auto krijgen heel wat te verduren. Ze beschermen het tapijt van de auto tegen schurende schoenen, maar ook tegen vuil en nattigheid die van buiten mee de auto in worden gelopen.

 

En ook al zie je doorgaans dus niet veel van de matten, ze zijn wel degelijk een belangrijk onderdeel van het interieur van je auto. Daar ben je zuinig op, dus wil je ook automatten die dat weerspiegelen. Toch?

 

Het lastige is dat automatten goed in de auto moeten passen. Anders is het niet alleen geen gezicht, maar kunnen de matten ook gaan schuiven tijdens het autorijden. Om nog niet te spreken van de frustratie die het oplevert om een slecht passende mattenset in een auto te krijgen. Originele pasvormmatten zijn voor ieder merk en model auto te verkrijgen in verschillende materialen en met verschillende randafwerkingen. Zo is er altijd een mattenset die bij uw auto en uw persoonlijke voorkeuren past.

 

En waar bestel je die nieuwe mattenset? Gewoon online natuurlijk

Ook automatten met een perfecte pasvorm - niet van de originele te onderscheiden - bestel je tegenwoordig snel en eenvoudig online. Bij specialist mijnautomatten.nl doe je dat bijvoorbeeld gewoon aan de hand van het bouwjaar van je auto, of je kenteken.

 

Zij verwerken iedere order op maat met een computergestuurde snijmachine. Niet alleen kunnen ze op die manier een perfecte pasvorm garanderen voor jouw model en merk auto, de machine beperkt ook het snijverlies tot een minimum, waardoor de mattensets tegen een scherpe prijs kunnen worden aangeboden.

 

Niet alleen de pasvorm, maar ook de bevestigingspunten van de matten komt exact overeen met die van de originele vloermatten van uw auto. Het bevestigen van de nieuwe matten wordt daardoor een fluitje van een cent.

 

Alleen de beste kwaliteit tapijtsoorten onder je voeten

We schreven al dat de vloermatten heel wat te verduren krijgen. De kwaliteit van het gebruikte materiaal is dan ook van groot belang om ervoor te zorgen dat de mattenset lang mee kan. Bij mijnautomatten.nl heb je bijvoorbeeld de keuze uit naaldvilt, velours en velours premium.

 

Naaldviltmatten zijn van een stevige kwaliteit, maar moeten wat vaker worden uitgeklopt of -gezogen omdat ze wat ruwer zijn. Velours en velours premium geven een strakkere, meer luxueuze uitstraling aan je auto en zijn dus geschikt voor mensen bij wie ieder detail telt.

 

Hoe stevig het materiaal ook is, een goed onderhoud verlengt uiteraard de levensduur. Door je vloermatten regelmatig uit te kloppen, of te reinigen met een borstel en zeepsop, voorkom je slijten door ingelopen vuil en schurende schoenen. Daarmee zorg je ervoor dat jouw nieuw bestelde mattenset weer heel wat jaartjes mee kan.
Meer nieuws