Langstraat Vandaag

Wat te doen tegen eenzaamheid?

Vrijdag 26 april 2019 door redactie

Volgens het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) waren in 2017 ongeveer 7% van de mensen vanaf 15 jaar in Nederland sterk eenzaam en 30% enigszins eenzaam. Alleenstaanden met kinderen zijn eenzamer dan alleenstaanden zonder kinderen, blijkt uit cijfers van het CBS. Dat zijn toch verbazingwekkende cijfers, juist omdat we verwachten dat alleenstaanden met kinderen minder eenzaam zijn dan alleenstaanden zonder kinderen.

 

Geen afname eenzaamheid door datingsites

Nog nooit waren er zo veel datingsites en singles in Nederland.  Worden eenzame mensen geen lid van datingsites of helpen datingsites niet tegen eenzaamheid? De als paddenstoelen-uit-de-grond-schietende-sites laten helaas de eenzaamheidscijfers van het CBS tot nu toe niet dalen. Misschien zorgen datingsites er wel voor dat de cijfers niet meer stijgen? We weten het niet, er is geen onderzoek naar gedaan.

 

Reclamespots tegen eenzaamheid

Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport wil eenzaamheid doorbreken.  Regelmatig zien we op tv een meneer met een pan soep in de bus op weg naar zijn vader.

Doorbreekt deze reclamespot eenzaamheid? Zie jij jezelf met een pan soep in de bus zitten? We kijken naar de tv en vinden het aardig dat de zoon van Cor het doet maar we doen het zelf niet. De eenzamen onder ons denken: ‘Waar blijft mijn soep?’

 

Tips tegen eenzaamheid

De onderstaande 4 tips tegen eenzaamheid worden het vaakst gegeven:

 

  1. Doe vrijwilligerswerk,
  2. Ontwikkel interesses,
  3. Ga op zoek naar nieuwe contacten,
  4. Neem een hond.

 

Bovenstaande adviezen zijn goed bedoeld maar hoe moet je beginnen als je je eenzaam voelt. Als je slecht loopt, op 2 hoog woont en op de wachtlijst staat voor een benedenwoning vallen vrijwilligerswerk en een hond al af. Een heel verlegen iemand zoekt niet opeens nieuwe contacten als hij tip 3 leest. De tweede tip is ook lastig op te volgen zonder hulp. Als het ontwikkelen van interesses zo makkelijk is, zouden er geen eenzame mensen bestaan.

 

Nieuwe trend tegen eenzaamheid

Als je weet waarom je eenzaam bent, kun je er vaak iets tegen doen. Maar hoe kom je achter de reden als je geen inzicht hebt? Op internet vind je Mediumchat, een site waar 141 consulenten met verschillende methoden en gaven werken. Ze helpen je met het vinden van antwoorden op vragen om het beste uit je leven te halen

 

Chat met een consulent

Inloggen op de site is eenvoudig en er zijn tal van consulenten beschikbaar. Ze hebben een antwoord op al je vragen over liefde, relaties, werk en toekomst. Ook zijn er helderzienden die over de gaven beschikken op contact te zoeken met een overleden dierbare. Zo voel je je wellicht ook  minder eenzaam, als je weet dat die bijzondere persoon nog over je waakt. Je kunt een gratis chat starten en vertellen hoe je je voelt of een vraag stellen. De consulenten geven advies op maat. Zij beschikken allen over een bijzondere gave en voelen wat de dieperliggende oorzaak van het probleem is. Een chat met een consulent is fijn en haalt je, al is het maar voor even, uit je eenzaamheid. Hij luistert naar je, heeft oprecht interesse in je en dat voelt goed.

 

Inzichten doorbreken

Of de consulenten je eenzaamheid kunnen doorbreken, weten we nog niet. De site bestaat nog niet zo lang en de cijfers van het CBS over eenzaamheid zijn nog niet bekend gemaakt. Totdat er iemand komt met een pan soep is er tenminste iemand die naar ons luistert.
Meer nieuws