Langstraat Vandaag

Waarom originele automatten het beste zijn voor uw auto

Maandag 8 juni 2020 door redactie

Zelfs automatten zijn na verloop van tijd aan vervanging toe. Het is misschien niet het meest in het oog springende onderdeel van uw auto, maar opeens valt op dat ze versleten zijn. Tijd voor een nieuwe mattenset. Hierbij is het van belang dat de nieuwe automatten een pasvorm hebben die identiek is aan de matten die worden vervangen. Met andere woorden: ga voor originele automatten. Gelukkig zijn die tegenwoordig heel eenvoudig online te bestellen. In welke auto u ook rijdt.

 

Het belang van originele matten

Een automat is een automat, denkt u misschien. Maar, elk model auto heeft matten met een eigen pasvorm en bevestigingspunten. Daarmee sluiten de matten naadloos aan en kunnen ze simpel aan de bevestigingspunten in de auto worden vastgemaakt. Dat oogt niet alleen beter, het scheelt ook veel frustratie en is bovenal veiliger. Met een goede pasvormautomat wordt namelijk voorkomen dat de mat kan gaan schuiven tijdens het rijden.

Juist daarom is het aan te raden om originele automatten online te bestellen, bij een specialistische partij. De kans is namelijk groot dat ze de mattenset die u nodig heeft niet op voorraad hebben in de winkel. Online is het vinden van de juiste pasvormmatten eenvoudiger dan ooit. Bovendien weet u op deze manier zeker dat u matten bestelt die perfect passen in uw auto.

Zoeken kan gewoon op het model en bouwjaar van uw auto, of zelfs op kenteken. Vervolgens is het een kwestie van materiaal en afwerking kiezen en u heeft de nieuwe originele mattenset al na 3 werkdagen in huis.

 

Bestel de matten die bij uw auto en stijl passen

Stel bijvoorbeeld dat u bijvoorbeeld automatten voor uw Citroën C4 uit 2004 nodig heeft. Op de website van Mijnautomatten.nl selecteert u eenvoudig het model, waarna u gevraagd wordt om het bouwjaar te kiezen. Vervolgens krijgt u de keuze tussen naaldvilt, velours Classic en velours Premium als materiaal voor de matten. Voor de afwerking kiest u tussen garen, nubuck of geweven band.

En zo simpel is het! Uw automattenset is onderweg en doorgaans binnen 3 werkdagen in huis. De matten worden bewust alleen als set geleverd. Zo passen zowel de mat aan bestuurders als aan bijrijderszijde straks optimaal bij elkaar. Dat zorgt voor een frisse uitstraling.

De aanbieder uit dit voorbeeld werkt alleen met hoogwaardige tapijtsoorten, niet met goedkope materialen uit het buitenland. Op de website wordt gesteld dat de geleverde matten daardoor vaak zelfs van een betere kwaliteit zijn dan de matten die de auto vanuit de fabriek heeft meegekregen. Daarom is het belangrijk dat beide matten worden vervangen. Daarbij wordt er direct geleverd, zonder tussenpartijen en vanuit de eigen fabriek, zodat de prijs scherpt blijft.

In die eigen fabriek wordt iedere order speciaal op maat gesneden door een computergestuurde snijmachine. Zo kan er voor honderden verschillende automodellen een originele mattenset met een perfecte pasvorm worden gegarandeerd.
Meer nieuws