Langstraat Vandaag

Waar moet een goede zeepdispenser allemaal aan voldoen?

Donderdag 19 mei 2022 door redactie

Als je in een sanitaire ruimte komt, bijvoorbeeld om naar het toilet te gaan of om je op te frissen, sta je vaak niet stil bij de zeep-dispenser. Net als andere sanitaire hygiëneproducten, zoals de papierdispenser, sta je eigenlijk pas stil bij dit soort voorzieningen wanneer er iets mis mee is. Bijvoorbeeld wanneer de dispenser niet werkt, of leeg is. Achter een zeep-dispenser zit meer onderzoek, aandacht en kwaliteit dan je misschien op het eerste oog zou verwachten. In dit blog gaan we dan ook dieper in op wat een zeep-dispenser nodig heeft om zo goed mogelijk te werken.

 

Hygiënisch en duurzaam

Vooral in deze tijd is het belangrijk om altijd hygiënische voorzieningen bij de hand te hebben. Een belangrijk onderdeel van een kwalitatief goede zeepdispenser is dus dat die goed functioneert en eenvoudig bij te vullen is. Ook duurzaamheid speelt een rol. Dispensers worden doorgaans gemaakt van plastic. Zo ook de Katrin-dispenser, waarvan alle zwarte onderdelen gemaakt zijn van gerecycled plastic. Voor de productie van deze dispenser wordt zelfs wel voor 80% aan herbruikbare energie ingezet!

 

Voor iedereen bereikbaar

Ook het gebruiksgemak is een belangrijke eigenschap van een zeepdispenser. Zo moet de dispenser eenvoudig te bereiken zijn, zowel voor volwassenen als kinderen. Hij moet eenvoudig te gebruiken zijn voor elke doelgroep, ook voor mensen met een lichamelijke of mentale beperking. Denk bijvoorbeeld aan brailletekst op het oppervlak van de dispenser, zodat ook mensen met een visuele beperking de dispenser kunnen vinden en gebruiken. Er bestaan dispensers die je met de hand kunt bedienen, maar ook dispensers met een sensor, waardoor je ze kunt gebruiken zonder ze aan te raken. Dat biedt extra gemak voor elke gebruiker.

 

Eenvoudig te installeren

Als laatste is het ook van belang dat de dispenser eenvoudig te installeren is, en makkelijk bij te vullen is. Is de dispenser bijvoorbeeld transparant, dan kunnen de medewerkers snel zien wanneer de zeep op dreigt te raken en kunnen ze het reservoir eenvoudig bijvullen. Dat voorkomt dat de dispenser onverhoopt leeg raakt. Bij het installeren en vervangen van de dispenser is het ook praktisch wanneer er verschillende bevestigingspunten op de achterzijde van de dispenser aangebracht zijn. Dat zorgt ervoor dat de dispenser snel en eenvoudig vervangen kan worden wanneer hij kapot gaat.
Meer nieuws