Langstraat Vandaag

Verdachte zware mishandeling aangehouden

Vrijdag 19 april 2024 door redactie

Op die donderdag rijden twee minderjarige meisjes op een bromfiets op het Halve Zolenpad. Op dat moment krijgen ze een zet van een man en komen ze ten val. Beide meisjes raken daarbij gewond en één van de meesjes moet met spoed naar het ziekenhuis. Een onderzoek wordt gestart.

Getuigen

Door middel van burgernet en social media wordt een signalement verspreid van de verdachte. Ook melden zich getuigen bij de agenten. Er komen meerdere tips binnen en mensen hebben camerabeelden van de verdachte. Maar het lukt niet om de verdachte snel aan te houden.

Herkenning

Op vrijdag wordt de vroege dienst van het politiebasisteam Langstraat gebrieft over de lopende zaken. Uiteraard komt de zware mishandeling ter sprake met foto’s en camerabeelden. De agenten krijgen de opdracht uit te kijken naar mensen die aan het signalement zouden kunnen voldoen. Op de camerabeelden is te zien dat de verdachte een apart loopje heeft. Om 8.15 uur rijdt één van de agenten in een onopvallenden politieauto op Burgemeester van der Klokkenlaan. Daar ziet ze een man lopen die hetzelfde loopje heeft als ze gezien had op de beelden. Voor de zekerheid vraagt ze collega’s erbij voor de herkenning en eventuele aanhouding.

Aanhouding

Ze besluiten de man als verdacht van de zware mishandeling aan te houden. De man maakt een ernstig verwarde indruk en verzet zich hevig bij zijn aanhouding. Hij bijt één van de agenten in haar hand. De man wordt naar het bureau gebracht waar er direct medische en psychische zorg geregeld wordt voor hem. De recherche gaat verder met het onderzoek. We zijn erg dankbaar voor alle hulp en betrokkenheid bij dit heftige incident en wensen de slachtoffers veel beterschap.
Meer nieuws