Langstraat Vandaag

Twijfels bij re-integratie: een re-integratie-expert kan u helpen

Dinsdag 26 februari 2019 door redactie

Omdat re-integratie zelden eenvoudig is, zijn twijfels bijna onvermijdelijk. In een toch al uitdagende periode rijzen verschillende vragen. Bijvoorbeeld over de effectiviteit van het re-integratieproces. Zetten u en uw werknemer(s) wel de juiste stappen? Worden de juiste adviezen gegeven? Zijn de verwachtingen wel realistisch? Hiervoor zoekt u deskundige antwoorden, helder uiteengezet door experts in re-integratie.

Twijfels wegnemen door toetsing

Door middel van een toetsing op alle inspanningen die u en uw werknemer verrichten, kunnen eventuele twijfels weggenomen worden. Het professioneel onderbouwen van het dossier voor het UWV is ook erg waardevol. Een gerichte vaststelling van de belastbaarheid, volgens de richtlijnen en normen van het UWV, is ook een beproefde methode en een goed alternatief voor een second opinion of oordeel van het UWV. Xs2more biedt gerichte hulp bij twijfels over re-integratie. Een arbeidsdeskundige verzorgt de toetsing van en het advies over het re-integratieproces, onderzoekt de arbeidsmogelijkheden, of verzorgt de gehele eerste en tweede spoor re-integratie.

Tweede spoor re-integratie

Is het tijd voor tweedespoor re-integratie? Een essentiële vraag, gezien een te laat ingezet tweede spoor kan leiden tot een loonsanctie. Het tweede spoor behoort dan ook pas te starten als er bij de eigen werkgever geen mogelijkheden zijn. Hiervoor is het uitgangspunt het onderzoek uit het eerste spoortraject. Xs2more verzorgt indien gewenst beide sporen. Dit met een voortvarende werkwijze die volledig is afgestemd op de situatie en persoon: op basis van zijn of haar vaardigheden, kennis en ervaring verzorgt Xs2more intensieve begeleiding, en heldere rapporten met daarin alle acties waarmee u kunt aantonen dat het proces correct verlopen is. Hiervoor stellen wij eerst vast of alle mogelijkheden voldoende zijn onderzocht tijdens het eerste spoor.

Geen twijfel

Waar geen twijfel bij re-integratie mag bestaan, is een kordate en voortvarende aanpak nodig. Volgens Xs2more vraagt dit om gedegenheid, vakkundigheid en snelheid. Vandaar dat dienstverlening intensief en persoonlijk is, of het nu gaat om zaken zoals het creëren van helderheid, het uitvoeren van de Ziektewet voor de eigenrisicodrager, of het voeren van bezwaar en beroep bij arbeidsongeschiktheid. Wij kunnen u vanuit heel Nederland ondersteuning bieden. Ons hoofdkantoor zit dan wel in Noord-Holland, maar onze overige locaties zijn verspreid door het land. De dichtstbijzijnde vestigingen bij u in de buurt zijn in Den Bosch en Eindhoven. Neem voor een afspraak telefonisch contact op met 088-700 7750.
Meer nieuws