Langstraat Vandaag

Stenen trap opknappen? Dat doe je zo!

Donderdag 5 mei 2022 door redactie

Een stenen trap is een waardevolle aanvulling op je huis. Hij heeft een robuuste en stoere look, maar kan zeker ook elegant zijn. Het enige nadeel van zo’n trap, is de hoeveelheid onderhoud die hij nodig heeft om lang mooi te blijven. Juist daarom is een trap met een steen- of betonlook helemaal in! Voor zo’n trap worden de treden niet gemaakt van echt steen, maar juist van materialen zoals PVC of HPL die zo ontworpen zijn dat ze precies op steen lijken. Met een PVC traprenovatie tover je jouw trap dus in een handomdraai op naar zo’n mooie steenlook! In dit artikel vertellen we je hoe zo’n traprenovatie in zijn werk gaat, en welke eindresultaten je mag verwachten.

 

Hoe werkt een traprenovatie?

Een traprenovatie klinkt behoorlijk ingrijpend, maar in de praktijk valt dat mee. In feite is een trap renoveren voor de expert een simpele klus: de traptreden worden eerst opgemeten, waarna er overzettredes op maat worden gemaakt. Deze worden vervolgens over de bestaande treden heen bevestigd. Hierdoor kan je oude trap dus gewoon blijven staan. Een expert op het gebied van traprenovaties kan de ingreep al binnen een dag uitvoeren, waardoor jij niet lang last hebt van de rommel in huis en je trap snel weer kunt gebruiken. Zoek je bijvoorbeeld iemand die een traprenovatie in Utrecht uit kan voeren? Dan zit je goed bij Traprenovatie Expert.

 

De voordelen van een trap met steenlook

Heb je je trap eenmaal laten renoveren naar een steenlook-trap, dan profiteer je daar jaren van. Anders dan een trap van echt steen, zal een trap van duurzame materialen zoals PVC en HPL niet snel slijten. De materialen zijn slijtvast en onderhoudsvriendelijk, waardoor je lang van je mooie trap kunt genieten zonder slijtsporen te zien. Door de naadloze afwerking zijn de treden gemakkelijk schoon te maken, en de treden hebben daarnaast ook een hoge antislipwaarde. Dat maakt je trap in één klap onderhoudsvrij, veilig en opvallend mooi.

 

Kies voor accessoires

Wanneer je je oude trap laat renoveren, kun je hem helemaal naar eigen wens maken. Je kunt kiezen uit verschillende designs aan overzettreden, maar kunt ook de accessoires zelf uitkiezen. Denk aan stijlvolle LED-verlichting aan de onderzijde van de traptreden. Dat staat niet alleen mooi wanneer het donker is, maar zorgt er ook voor dat je ‘s nachts nooit meer mis zult stappen. Ook bijpassende armleuningen kunnen het verschil maken voor de uitstraling van je trap. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vooral contact op met jouw lokale Traprenovatie Expert!
Meer nieuws