Langstraat Vandaag

Sollicitatie van een re-integratie-kandidaat? Dít moet u weten!

Dinsdag 20 augustus 2019 door redactie

U heeft een sollicitatie ontvangen van een werknemer in een tweede spoortraject. Zo’n werknemer is verplicht om te solliciteren als zijn huidige baan niet meer passend is vanwege arbeidsongeschiktheid. Die kandidaat is niet meer in staat om zijn huidige functie uit te oefenen maar wel geschikt voor ander werk. Wie weet is hij wel de perfecte kandidaat voor de vacature in uw bedrijf? U wilt hem een kans geven. Maar daar kunt u wel wat hulp bij gebruiken. Wat u nodig is een re-integratie-expert. De deskundigen van Xs2more helpen u graag en kunnen u alles vertellen over de rechten en plichten bij een re-integratie in het tweede spoor.

 

Wat is tweede spoor re-integratie?

Een tweedespoor re-integratie volgt na een eerstespoor traject. Zo’n tweedespoor traject kan alleen ingezet worden als alle mogelijkheden in het eerste traject zijn onderzocht. De werknemer is wegens ziekte na een vastgestelde tijd niet meer in staat zijn huidige functie uit te oefenen. Daarbij zijn er ook geen andere werkmogelijkheden bij de werkgever voor de werknemer. Een re-integratie in het tweede spoor wordt ingezet om de werknemer intensief te begeleiden en te ondersteunen in het zoeken en re-integreren in een andere passende functie bij een nieuwe werkgever.

 

Voordelen van een re-integratiekandidaat

Het aannemen van een tweedespoor-sollicitant heeft een aantal voordelen. Zo komt de kandidaat altijd voor een bepaalde periode op proef. Op die manier hebben zowel werkgever als werknemer de tijd om te ontdekken of ze bij elkaar passen zonder dat hier extra kosten aan verbonden zijn. Komt de nieuwe werknemer zijn proefperiode goed door? Dan is detachering een optie. U nieuwe medewerker maakt zijn ziekteperiode vol bij zijn oude werkgever. De kandidaat werkt dan wel bij u, maar blijft in dienst bij zijn oude werkgever. Als nieuwe werkgever draagt u zo geen risico. De werkgeverslast blijft bij de oude werkgever. Ook treedt er een vangnet in werking: de nieuwe werkgever loopt zo geen financieel risico. Dit risico geldt voor de andere werkgever. Als de werknemer toch plotseling uitvalt, ontvangt u looncompensatie.

 

Het beste voor de werknemer

Een kandidaat uit het re-integratietraject wordt goed begeleid door een re-integratiebedrijf organisatie zoals Xs2more. Hierbij ligt de focus er vooral op hoe de werknemer optimaal tot zijn recht komt. In een gesprek met een adviseur komen vragen over de (sterke) eigenschappen en scholingsmogelijkheden aan bod. Onze expert onderhoudt ook het contact met de toekomstige werkgever. U hoeft dat zelf dus niet te doen. De kandidaat solliciteert van werk naar werk. Zijn huidige werk is helaas niet meer passend maar er zijn genoeg andere mogelijkheden. U kunt ervan op aan dat Xs2more grondig onderzoek doet naar de mogelijkheden van de kandidaat en naar de vraag of de sollicitatie naar uw openstaande vacature een weloverwogen keuze is.

 

Ondersteuning nodig?

Voor u en voor de sollicitant is dit een spannende periode. Met een open, transparante houding van zowel werknemer, ex-werkgever en Xs2more worden al veel vragen en onzekerheden weggenomen om zo goed van start te kunnen gaan met de detachering. Bent u een werkgever en op zoek naar ondersteuning bij het het re-integratietraject? Xs2more is dé expert op het gebied van re-integratie. Wij zijn er voor werkgevers en werknemers en helpen u vlot en adequaat. Onze adviseurs doen graag een stapje extra voor u en helpen u op intensieve en op persoonlijke wijze. Meer informatie vindt u op onze website: www.xs2more.nl.
Meer nieuws