Langstraat Vandaag

Padoukplanken, de perfecte keuze voor je vlonder of terras

Woensdag 28 april 2021 door redactie

Nu de dagen van sneeuw en hagel (hopelijk) achter ons liggen en het zonnetje steeds vaker doorbreekt is het tijd de tuin in te gaan. Het voorjaar is het uitgerekende moment om in de tuin te klussen en hem helemaal klaar te maken voor een zomer met veel zon. Als je een beetje handig bent of houdt van klussen kun je de handen uit de mouwen steken en iets neerzetten waar je jaren plezier van zult hebben. Denk bijvoorbeeld aan een terras of een vlonder waar je met het warme weer heerlijk op kunt genieten. Ideaal als je een tuin aan de waterkant hebt.

Padoukplanken lenen zich uitstekend om vlonders van te bouwen, maar je kunt er ook een prachtig terras mee maken. In dit artikel vertellen we je meer over de eigenschappen van deze houtsoort en hoe je ze in jouw tuin kunt gebruiken.

 

Duurzaam en sterk

Padouk ken je misschien ook onder de namen Padoek of Padouck. Het is een zeer sterke en duurzame hardhoutsoort die vrijwel niet werkt. Dat maakt ze bijzonder geschikt voor het aanleggen van een vlonder of terras. Ze geven je terras of vlonder een luxe uitstraling door de mooie, gelijkmatige structuur van het hout. Je kunt ze afwerken met een beits of olie. Doe je dit niet, dan kleuren de padoukplanken in de loop der tijd donkerder en vergrijzen ze. Sommigen kiezen er juist hierdoor voor hun padoukplanken niet te bewerken.

Padouk hout kopen doe je natuurlijk wel bij een gespecialiseerde houthandel. Daarmee weet je zeker dat je kwaliteit in huis haalt. Bij het bouwen van een terras of vlonder waar je lang van wilt genieten is hoogstaand hout belangrijk.

 

Een goede voorbereiding

Sta je al in de startblokken om aan de slag te gaan met jouw idee? Er zijn een paar dingen die je in overweging moet nemen voordat je begint met het bouwen van jouw vlonder of terras met padoekplanken. Het eerste waar je over na moet denken is de locatie van je terras of vlonder. Vanzelfsprekend is het belangrijk van tevoren de afmetingen in kaart te brengen.

De montage van padoukplanken is relatief eenvoudig. Ze kunnen blind worden gemonteerd.

De vlonderplanken kunnen onzichtbaar worden bevestigd met speciale B-fix clips. Die zorgen ervoor dat je zeker weet dat je de planken op de goede afstand van elkaar monteert. Met deze strakke afwerking krijgt jouw nieuwe vlonder of terras een luxe uitstraling.

 

Begin op tijd

Heb jij plannen voor een vlonder of terras in jouw tuin? Wacht dan niet te lang, want voor je het weet is het zomer en zijn de zonnige dagen aangebroken. Voor goed advies voordat je begint is het altijd verstandig contact op te nemen met een gespecialiseerde houthandel. Zo’n specialist kan met je meedenken en merkt vaak dingen op die je zelf misschien over het hoofd zou zien. Op die manier weet je zeker dat je goed voorbereid aan het werk gaat en geniet je in een mum van tijd van jouw nieuwe vlonder of terras.
Meer nieuws