Langstraat Vandaag

Met deze poolartikelen til je jouw spel naar een hoger level

Donderdag 5 augustus 2021 door redactie

Een goede poolkeu en de juiste poolaccessoires maken het verschil bij een potje pool. Wie wil poolen laat zich informeren over poolkeus, poolkeuaccessoires, pooltafelbenodigdheden en de beste poolballen. Dit alles is te koop om het spel te kunnen spelen. Wil je je spel naar een hoger niveau brengen of ben je van plan om te starten met poolbiljart en wil je er meer over weten? In dit artikel informeren we jou over handige poolartikelen en krijg je tips om je te ontwikkelen tot een prof.

 

Over het spel

Als je graag goed wilt leren poolen is het handig om eerst wat meer te weten over poolbiljart. Pool is een typisch Amerikaanse biljartsport. Poolen doe je op een speciale pooltafel. Die zijn leverbaar in zes verschillende afmetingen. De maten van pooltafels worden aangeven in feet. 1 feet is gelijk aan 0,305 meter. Zo heb je tafels voor kinderen, ervaren spelers en ook voor de beginner. Professionele spelers maken gebruik van een pooltafel van 8 of 9 ft en hobbymatige spelers spelen doorgaans op een tafel van 7 ft. In iedere hoek van de tafel bevinden zich pockets. En ook in het midden van de lange zijde is een gat. Pool kent ook meerdere spelvarianten: 8-ball, 9-ball en straight ball.

 

Kies een poolkeu

Wil je een eigen poolkeu kopen, dan is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden. De afmeting van de tafel is van belang voor het gewicht van de keu. Poolkeus zijn er in verschillende gewichten. Gangbare maten zijn 19, 20 en 21 Oz (ounce). Hoe kleiner de tafel is, hoe lichter het gewicht van de keu mag zijn. Er zijn keus voor iedere type speler. Een tweedelige keu is ideaal om te vervoeren, maar ook de beste keuze voor als je het spel serieus wilt beoefenen. Daarnaast bestaat er ook een standaardkeu met een lengte van 145 cm. Deze worden vaak gebruikt in een poolcentrum.

 

Zorg voor de juiste poolkeu accessoires

Ook met hoogwaardige poolkeuaccessoires blijf jij je tegenspelers steeds een stoot voor.

Door te investeren in de belangrijkste accessoires ben jij helemaal goed voorbereid voor de trainingssessie. Er zijn een aantal accessoires die je nodig hebt om je keu in topconditie te houden. Zo zijn goed onderhouds- en reinigingsmiddelen van belang, maar ook een kwalitatief goede pomerans, krijt, keudoppen en rubberdoppen mogen niet vergeten worden. En om je keu goed beschermd te vervoeren en puntgaaf te houden is een goede koffer of keutas een must.

 

Complete biljartwinkel

Drakan, Falcon, Artemis, McDermott en Renzline zijn bekende biljartmerken, die ook poolkeus op de markt brengen. Deze en nog meer merken vind je bijvoorbeeld in een online biljartwinkel. In een speciaalzaak ben je aan het juist adres voor hulp bij het kiezen van een keu en de bijbehorende accessoires. Naarmate je beter wordt, ga je ontdekken welke producten het beste bij je passen door bijvoorbeeld informatie in te winnen bij ervaren clubleden. Zij kunnen je alles vertellen over wat je nodig hebt om je stoot en het spel te verbeteren.
Meer nieuws