Langstraat Vandaag

Met de juiste cloud-oplossingen is de sky de limit

Dinsdag 19 mei 2020 door redactie

De behoefte aan cloud-oplossingen heeft in de afgelopen weken een hoge vlucht genomen. Nu veel bedrijven gedwongen vanuit huis werken, is het namelijk de perfecte manier om toch samen aan bestanden te werken met collega’s. Veel bedrijven kwamen daarbij voor onverwachte uitdagingen te staan, omdat men niet goed voorbereid bleek te zijn op het vele thuiswerken. Met de juiste ICT-partner is er geen vuiltje aan de lucht. Wél de juiste wolkjes.


Ook als MKB-ondernemer profiteren van de voordelen van de cloud
Voor het gemiddelde MKB-bedrijf is het vaak niet haalbaar om plotseling grote investeringen in kostbare ICT-apparatuur te doen. Gelukkig is dat ook niet nodig om toch op ieder moment toegang te krijgen tot applicaties, data, servers en volledige werkplekken. Die data wordt opgeslagen in streng beveiligde datacenters die nauwkeurig worden onderhouden door ICT-specialisten. Steeds meer midden- en kleinbedrijven stappen over op cloud-computing en halen hiermee dezelfde voordelen in huis als grote bedrijven.

Al is werken op afstand natuurlijk het belangrijkste doel van deze cloud-oplossingen, is het toch fijn om te weten dat jouw ICT-partner zich op rijafstand bevindt voor wanneer dat eens echt nodig is. Dat maakt JDS bedrijfsautomatisering bv. in Venray de aangewezen partner voor Langstraatse bedrijven die ook willen profiteren van de mogelijkheden van de cloud. In samenwerking met deze ICT-professional zetten wij in dit artikel de voordelen van cloud-oplossingen voor MKB-bedrijven uiteen.

Alle bestanden altijd veilig en toegankelijk
Veel bedrijven stappen over naar de cloud omdat dit bestanden in realtime beschikbaar maakt voor werknemers, op verschillende locaties. Met de juiste koppeling en inloggegevens kan een werknemer zowel op kantoor als thuis of op een ander locatie aan hetzelfde document werken. Ook samenwerking met collega’s wordt eenvoudiger, doordat bestanden gemakkelijk kunnen worden gedeeld om er samen in te werken.

Ideaal dus voor bedrijven waarvan de werknemers vaak onderweg zijn of op verschillende locaties werken. En doordat de data wordt opgeslagen op streng beveiligde datacenters, zijn die bestanden niet alleen goed toegankelijk, maar ook nog eens veilig.

Een laatste argument om te kiezen voor de cloud is dat het een kostenefficiënte manier van werken is. Opschaling wanneer het bedrijf groeit is eenvoudig, zonder dat de noodzaak ontstaat voor de aanschaf van extra servers of licenties. Naar beneden bijstellen wanneer het bedrijf kleiner wordt, kan net zo goed.

Slimme oplossingen
De nieuwste staaltjes op technologisch gebied bieden natuurlijk nog veel meer opties voor het met slimme oplossingen verlagen van bedrijfskosten of verhogen van de productiviteit. Denk hierbij aan security, soft- en hardware of telefonie. Al deze factoren zijn radertjes in het grotere geheel van bedrijfsautomatisering en ICT-automatisering. De beste vorm daarvan is maatwerk en verschilt per bedrijf, maar de mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos. Een specialist op het gebied van deze automatiseringsvraagstukken kan je helpen om het juiste pakket voor jouw bedrijf samen te stellen.

Het resultaat van dit soort inspanningen? Een gestroomlijnde, eigentijdse bedrijfsvoering en verbeterde communicatie, zowel intern als extern. Het succes van een automatiseringsstrategie staat of valt met de implementatie en ondersteuning van een specialistisch bedrijf. In het geval van storingen staat er dan bovendien een professionele dienst klaar om de problemen snel en adequaat op te lossen. Het probleem kan dan - door een goede monitoring - vaak zelfs al worden verholpen voordat jij er als klant erg in hebt.

Zorgen over het netwerk, de opslagcapaciteit of omzetverlies door downtime behoren daarmee tot het verleden. Zo kan de MKB’er van vandaag zich volledig richten op waar hij goed in is: het laten groeien van zijn bedrijf.
Meer nieuws