Langstraat Vandaag

Maak kennis met de warme uitstraling van mangohout

Dinsdag 10 augustus 2021 door redactie

Is jouw woonkamer toe aan een tropisch tintje? Ben je uitgekeken op je huidige eettafel, salontafel of TV-meubel? En wil je het liefst een duurzaam nieuw meubelstuk in huis halen? Dan kom je vanzelf uit bij mangohout. Deze bijzondere houtsoort staat bekend om zijn warme karakter en past werkelijk in elk interieur. Benieuwd naar wat mangohout nog meer in zijn mars heeft? We vertellen je er alles over in dit artikel.

 

Een warm karakter

Mangohout heeft een rijke, natuurlijke kleur waar je veel kleurschakeringen in terugziet. De nerf is sterk aanwezig, wat bijdraagt aan de mooie nerfstructuur van het hout. Dat maakt de houtsoort populair, en tegelijkertijd tijdloos. Hout zal nooit uit de mode gaan. Het natuurlijke uiterlijk zorgt ervoor dat mangohout in elk interieur past. Vaak wordt het gecombineerd met industriële stijlelementen zoals zwart staal bij een eettafel van mangohout. De zwarte stalen poten geven een stoere en robuuste uitstraling die het warme uiterlijk van het hout des te meer naar voren laat komen.

 

Elke plank uniek

Het bijzondere aan mangohout is dat elke plank echt uniek is. Dat komt door die vlammende kleurschakeringen en de duidelijke nerf. Elke plank van mangohout heeft daardoor net een andere donkerheid en kleur. Geen twee meubelen zijn hetzelfde, waardoor je met deze houtsoort een echt uniek meubelstuk binnenhaalt. Mangohout is dan ook een natuurproduct. Gelukkig betekent dat niet dat de houtsoort moeilijk te onderhouden is. Je kunt stof en vuil simpelweg met een (licht vochtige) doek afnemen. Merk je dat het hout wat dof begint te worden, dan kun je het behandelen met bijenwas. Dat brengt de kleur van mangohout weer mooi naar boven.

 

Een recycleproduct

Waar wij ook warm van worden, is het feit dat mangohout zo duurzaam is. Het is namelijk recycleproduct. De mangoboom wordt normaal gesproken gekweekt om mango’s te verbouwen. Ze groeien op plantages in warme gebieden zoals India, waar ze tot wel 40 meter hoog kunnen worden. Wanneer de boom oud wordt en minder mango’s oplevert, kiest de boer ervoor om hem te laten kappen en zo ruimte te maken voor een jonger exemplaar. De gekapte boom gaat naar de houtfabriek, waar er meubelen van gemaakt worden.

 

Van de fabrikant naar jouw woonkamer

Mangohouten meubelen koop je het liefst bij een specialist zoals Mangohoutonline. Deze woonwinkel heeft zichzelf als doel gesteld mangohout voor iedereen toegankelijk te maken. Daarom vind je in de webshop een uitgebreid assortiment met mangohouten meubelen voor een bijzonder voordelige prijs. Mangohoutonline werkt hecht samen met de fabrikanten die de meubels leveren. Ze werken zonder tussenpersonen samen, waardoor het hen lukt de meubelen zo goedkoop mogelijk aan te bieden. En daar profiteer jij van!
Meer nieuws