Langstraat Vandaag

Maak je auto klaar voor de winter met deze tips

Maandag 29 november 2021 door redactie

Worden de dagen kouder, dan heeft je auto extra onderhoud nodig om goed te blijven werken. Je doet er daardoor goed aan het winterklaar maken van je auto niet te lang uit te stellen. Met een beetje extra aandacht en de juiste accessoires, bereid je je auto goed voor op de komende maanden. Mooie nieuwe automatten horen daar natuurlijk ook bij, net als het verwisselen van je zomerbanden voor een set winterbanden. Wil je weten wat je nog meer kunt doen om je auto winterklaar te maken? We vertellen je er alles over in dit artikel, dus lees snel verder.

 

Controleer je antivries

In de winter kan het vooral ‘s nachts flink gaan vriezen. Dan is het belangrijk dat de antivries in je auto nog van goede kwaliteit is. De antivries zorgt ervoor dat de motor niet bevriest en is voor je auto dus van groot belang. Een garage kan de antivries controleren, vervangen of aanvullen. Breng je auto dus gerust even langs de monteur. Ook je ruitenwisservloeistof kun je met antivries uitrusten. Dat helpt de ramen te ontdooien wanneer je met de auto op pad gaat en voorkomt dat de voorruit bevriest wanneer je de ruiten onderweg schoonmaakt. Vervang je ruitenwisservloeistof dus voor een variant die antivries bevat.

 

Het belang van winterbanden

Misschien vraag je je af of winterbanden in Nederland wel echt nodig zijn. Over het antwoord kunnen we kort zijn: ja. Winterbanden zorgen voor meer grip op de weg wanneer die bevroren of besneeuwd is. Dat zorgt ervoor dat je remweg een stuk korter is wanneer je plotseling moet remmen. Een auto met zomerbanden glijdt verder door, waardoor een ongeluk snel kan gebeuren. Kies er dan ook voor om op tijd winterbanden onder je auto te laten plaatsen. Zo kun je ook wanneer het sneeuwt veilig de weg op.

 

Breng je interieur op orde met automatten

Dit is een goed moment om eens te kijken naar de staat van je automatten. Deze vloermatten beschermen de bekleding van de vloer van je auto. Zijn ze versleten, dan kan dat gevaarlijke situaties opleveren. Zo kunnen ze loskomen van hun bevestigingspunten en gaan schuiven. Automatten kopen kan tegenwoordig gemakkelijk online. Voer simpelweg het merk en type van je auto in en bestel je nieuwe automatten volledig op maat. Dat zorgt ervoor dat ook het interieur van je auto helemaal is voorbereid op het nieuwe seizoen.
Meer nieuws