Langstraat Vandaag

Liefhebbers van Frankrijk mogen de Dordogne niet overslaan

Dinsdag 9 maart 2021 door redactie

Lekker op vakantie gaan, we zijn er misschien wel meer aan toe dan ooit. Ondanks de beperkingen zijn er gelukkig nog volop mogelijkheden om eropuit te trekken en er even heerlijk tussenuit te gaan. Frankrijk blijft daarbij toch wel een ideaal vakantieland. Het is goed te bereizen en bijzonder veelzijdig. Een streek die liefhebbers van Frankrijk niet mogen overslaan, is het in het zuidwesten gelegen departement de Dordogne. Bij FranceComfort kun je volledig coronaproof en conform de richtlijnen vakantie vieren in een luxe vakantiehuis in deze regio.

 

Kastelen, grotten, dorpjes en een prachtige natuur

De Dordogne kenmerkt zich door imposante kastelen, eeuwenoude grotten, charmante dorpjes en een prachtige natuur. Rivieren, groene heuvels en wijngaarden, dit is het Frankrijk zoals je het je voorstelt. Bovendien is het er bijna altijd heerlijk weer. Het is dan ook niet voor niets een geliefde vakantiebestemming onder Nederlanders. In het zuiden van de streek ligt de vallei van de rivier de Dordogne. Het is een schilderachtig gebied met mooie kastelen en pittoreske plaatsjes. Vanaf het kasteel van Beynac geniet je van een adembenemend uitzicht over de vallei. Met een vakantie in de Dordogne kun je alle kanten op, of je nu van natuur, cultuur of watersport houdt.

 

Afkoelen op de strandjes langs de rivier

Een van de parels waar de Dordogne om bekend staat, zijn de bijzondere grotten. Hier tref je de meest indrukwekkende prehistorische rotstekeningen aan. Bekende grotten zijn de Grotte du Grand Roc, de Grotte de Rouffignac en de grotten van Lascaux. In de zomermaanden, is daarnaast de rivier een aantrekkelijke plek om op te zoeken. Langs de Dordogne vind je volop leuke strandjes en mooie plekken om aan te meren. Als je een kanotocht maakt, geniet je onderweg niet alleen van fenomenale uitzichten, maar kom je ook langs tal van schilderachtige dorpjes en kastelen.

 

Genieten van lokale delicatessen in de stadjes

Vakantie vieren in een luxe vakantiehuis in de Dordogne betekent natuurlijk ook dat je wilt genieten van het authentieke Franse leven. Overal waar je komt, vind je wel kleine winkeltjes met de meest heerlijke streekproducten en delicatessen. Een van de mooiste dorpjes van Frankrijk is het middeleeuwse Belvès. Je slentert er door knusse, oude straatjes met leuke boetieks en gezellige cafeetjes. Een andere niet te missen highlight is Sarlat-la-Canéda. Het stamt eveneens uit de middeleeuwen en is een net wat groter stadje, vol prachtige, oude gebouwen en kerken. Op zaterdagochtend is er markt en valt er van alles te kopen en te proeven.

 

De vakantieparken van FranceComfort zijn centraal gelegen op de mooiste plekken van de Dordogne. Ze bieden een ideale uitvalsbasis om de regio te verkennen. Boek je vakantie gerust vroeg, want je profiteert altijd van coronagarantie.
Meer nieuws