Langstraat Vandaag

Lekkere vegetarische recepten die bijdragen aan een goede gezondheid

Donderdag 7 oktober 2021 door redactie

Er zijn verschillende redenen waarom het (af en toe) een prima idee is om geen vlees te eten. Zo is het bijvoorbeeld goed voor de dieren, het milieu en voor de oceanen. Ook draagt het minderen van vlees eten bij aan een eerlijke voedselverdeling. Maar liefst veertig procent van alle graangewassen wereldwijd wordt als veevoeder gebruikt. Hoe meer mensen er vegetarisch eten, hoe meer graan er beschikbaar komt voor menselijke consumptie. Veel mensen vragen zich af of vegetarisch eten wel zo gezond is. Het Nederlands voedingscentrum zegt daarover het volgende: ‘Ook zonder vlees kun je volgens de Schijf van Vijf eten. Het is daarbij belangrijk om erop te letten dat je voldoende vitamine B1, vitamine B12, ijzer en eiwit binnenkrijgt. Dit zijn stuk voor stuk voedingsstoffen die je in vlees vindt, maar ook in plantaardige producten.’ Ben jij ook van plan om jezelf (deels) een vegetarische lifestyle aan te meten?

 

Dat dit niet alleen een gezonde maar ook lekkere keuze is, wordt bewezen door de enorme keuze in overheerlijke gerechten. Bij Langstraatvandaag zijn we groot fan van de vegetarische recepten van de kleurrijke kookblog Brenda Kookt. Maak in dit artikel kennis met een greep uit haar smaakvolle gerechten die binnen een mum van tijd op tafel staan.

 

Vegetarische gerechten in overvloed

Op de vrolijke website van Brenda Kookt vind je een uitgebreide receptenindex om van te smullen! Ook in de categorie van vegetarische recepten vind je gerechten in overvloed die variëren van: ovenschotels, salades, stamppotten, pasta’s, soepen en eiergerechten tot hartige taarten en kaasfondue. Vind je het lastig om te kiezen? Kijk dan eens tussen de tien recepten zonder vlees die Brenda voor je heeft geselecteerd, met onder andere: Parmezaan aardappeltjes met broccoli, paddenstoelenstoof met bladerdeeg, tjap tjoy met cashewnoten en falafelsalade met mango en groene asperges. Wij hebben het recept voor de vierkazen-pasta-ovenschotel bereid, die ook veel groente bevat en onweerstaanbaar lekker is. Deze vegetarische ovenschotel is heerlijk romig, gezond en vol van kaas.

 

Tussen de lagen van pasta en courgette voeg je geraspte mozzarella en ricotta toe voor de vulling, daarna strooi je er Parmezaanse kaas overheen als topping en vervolgens drapeer je er vóór het serveren een romige burrata overheen. In een woord: bellissima!

 

Zoete en hartige pannenkoek-recepten

Lekkernijen waar je misschien minder snel aan denkt maar die je wel degelijk op vegetarische wijze kunt serveren, zijn pannenkoeken. Natuurlijk kun je die naturel bereiden en bestrooien met poedersuiker of besprenkelen met stroop. Wil je tafelgenoten die vegetariër zijn verrassen met pannenkoek-varianten die zij nog nooit hebben gegeten? Kies dan jouw favoriete pannenkoeken recept uit de tientallen zoete en hartige recepten. Wij zetten binnenkort de pannenkoekenpan op het fornuis voor de Tango-pannenkoekentaart, de pannenkoek-muffins met citroen en blauwe bessen en het pannenkoekentaartje met banaan en Nutella. Met welk vegetarisch recept van Brenda Kookt draag jij binnenkort bij aan je gezondheid en geniet je van volop lekkers?




Meer nieuws