Langstraat Vandaag

Het aanmeten van steunzolen bij voetgerelateerde klachten

Donderdag 28 april 2022 door redactie

Steunzolen en inlays kunnen verlichting bieden als je last hebt van voetklachten, pijn in de rug, knie of enkel. Die behoren tot de categorie van orthopedische supplementen: een verzamelnaam voor verschillende typen drukverdelende, corrigerende en ondersteunende losse zolen. Steunzolen en inlays worden speciaal op maat gemaakt en draag je in je schoenen. Doordat de voetstand tijdens het dragen van inlays of steunzolen verbetert, dragen ze bij aan het oplossen of verminderen van voetklachten. Als je steunzolen in Heerhugowaard of een andere plaats wilt laten aanmeten, kun je terecht bij een orthopedisch schoentechnicus.

 

Optimale oplossingen

Deze specialist is voortdurend op zoek naar innovatieve technieken die bijdragen aan optimale oplossingen voor voetproblemen. Zo maak de orthopedisch schoentechnicus tegenwoordig gebruik van de 3D laser-voetscanner, een state-of-the-art apparaat waarmee het mogelijk is om de maat van je voeten tot op maar liefst 0.1 mm nauwkeurig op te nemen en waarbij fysiek contact niet nodig is. Met behulp van kleine camera’s en laserprojectoren maakt de scanner een gedetailleerd en volledig beeld van de voet. De voet kan naar wens in de open scanner worden gepositioneerd omdat de voetscanner niet lichtgevoelig is. Vervolgens wordt die onbelast, semi-belast of volledig belast gescand vanuit gecorrigeerde of neutrale positie.

 

Daarna worden deze posities getoond op het scherm van het apparaat. De speciale software maakt het mogelijk om dit beeld te bewerken en aan te passen, afhankelijk van de specifieke behoeften die je als cliënt hebt. Op die manier kan de orthopedisch schoentechnicus exact zien hoe de klachten worden veroorzaakt, waar het voetprobleem zich bevindt en welke oplossingen het meest geschikt zijn om je weer comfortabel te laten lopen.

 

Wat is het verschil tussen steunzolen en inlays?

Orthopedische steunzolen dragen bij aan het verbeteren van je houding en voetstand. Ze worden speciaal voor je op maat gemaakt en daarom passen steunzolen exact bij jouw (voet)klachten. Daarnaast zorgen ze voor ontlasting van de spieren, de gewrichten en de banden, en voor actieve correctie van de voetstand. Inlays passen in onder meer confectieschoenen, werkschoenen en sportschoenen en zorgen ervoor dat je comfortabeler kunt lopen. Het zijn voetvolgende zolen die het voetgewelf optimale ondersteuning bieden. Er zijn uiteenlopende soorten inlays die de juiste oplossing bieden voor verschillende activiteiten. Het is ook mogelijk om speciale sportinlays te laten aanmeten voor optimaal comfort tijdens het sporten.

 

Orthopedische schoenen

Orthopedische schoenen of voorlopige orthopedische schoenen in Heerhugowaard of een andere locatie, kunnen je de oplossing bieden als jouw voetproblemen niet meer zijn te verhelpen met steunzolen of aanpassingen aan je eigen schoenen. Ook die oplossingen zijn volledig maatwerk: de volledige schoen wordt speciaal gemaakt voor jouw voeten. Orthopedische schoenen worden voorzien van persoonlijk aangemeten voorzieningen die je klachten helpen te verminderen. Je looppatroon verbetert hiermee zodat je weer pijnvrij kunt bewegen. Extra prettig aan het maatwerk is dat je een ruime keuze hebt uit eigentijdse modellen, mooie leersoorten en stijlvolle kleuren
Meer nieuws