Langstraat Vandaag

Grote klussen in de tuin aanpakken? Gebruik duurzaam hout!

Donderdag 2 juli 2020 door redactie

Het meest duurzame hardhout voor buitenklussen 
Loopt u ook al tijdje lang rond met allerlei plannen voor de tuin, bijvoorbeeld om een vlonderterras aan het water te maken, een beschoeiing te realiseren of om uw schutting te vervangen? Dergelijke grote (tuin)klussen behoeven duurzaam tuinhout. De schutting is de erfafscheiding van de tuin. Zij zorgt voor privacy en bakent uw tuin af. Om hier zo lang mogelijk plezier van te hebben verdient een schutting kwalitatief duurzaam hout, zoals bankirai hardhout. Gaat u een beschoeiing maken? Dan creëert u ook een mogelijkheid om een aanlegsteiger of een terras van vlonderplanken te maken. Welke tuinproject u ook gaat bouwen, met een goed doordacht plan en duurzaam tuinhout slaagt uw klus gegarandeerd.

               

Waarom bankirai hardhout de beste houtsoort is
Hardhout is een verzamelnaam voor hout afkomstig van loofbomen uit Zuid-Amerika, Midden-Afrika of Azië. Onbehandeld is hardhout erg duurzaam met een levensduur van gemiddeld 15 tot 30 jaar. Dit verschilt per type hardhout. Omdat loofbomen zeer traag groeien, kunnen ze heel oud worden. Bankirai bijvoorbeeld, ook wel Balau of Selangan batu genoemd is afkomstig van de dikke en hoge Shoreaboom die groeit in het zuidoosten van Azië. Bankirai heeft duurzaamheidsklasse 1-2, wat betekent dat het hout zeker 25 jaar mee gaat. Soms wel langer dan 30 jaar. Het hout is goed bestand tegen weersinvloeden en schimmels. De kleur is geel/ grijsbruin met een roodachtige tint. Daarom is dit type hardhout ook zo populair. Door het hout af te werken met een houtolie blijft de oorspronkelijke kleur behouden, anders zal het gaan vergrijzen. Maar dit hangt af van uw eigen voorkeur. In ieder geval gaat het lang genoeg mee.

 

Makkelijk te bewerken
Een ander voordeel van bankirai hardhout of andere hardhoutsoorten zoals cederhout, acaciahout en teakhout, is dat het goed te bewerken is. Althans het schaven en zagen. Als u het hout gaat monteren, kunt u het het beste voorboren. Kiest u ervoor om bankirai hardhout te gebruiken voor uw project? Dan weet u zeker dat u goed zit. Voor elke klus zijn de juiste houtproducten leverbaar. Zo zijn er voor een vlonderterras of gevelbekleding hardhouten planken (glad of met ribbel), voor een beschoeiing hardhouten damwandplanken en voor een schutting of overkapping hardhouten palen.


Kwalitatief hout tegen een scherpe prijs 
|
Vanzelfsprekend wilt u hardhout kopen dat niet alleen mooi en van goede kwaliteit is, maar dat ook een goede prijs heeft en bij een betrouwbare leverancier vandaan komt. Bij dé online groothandel Houthandelonline, werken experts met een passie voor hun vak. Met hun gedrevenheid, diepgaande kennis en jarenlange ervaring, staan ze voor u klaar met persoonlijk advies. Bovendien hanteert Houthandelonline zeer scherpe prijzen en worden uw bestellingen op ieder gewenst adres in heel Nederland bezorgd.

 
Meer nieuws