Langstraat Vandaag

Gemeente Waalwijk peilt hoe sportverenigingen ervoor staan

Vrijdag 21 mei 2021 door redactie

Om te weten hoe de sportverenigingen ervoor staan en te onderzoeken hoe sportverenigingen zich kunnen versterken, nodigt gemeente Waalwijk hen uit om deel te nemen aan de verenigingsmonitor. Alle sportverenigingen in de gemeente Waalwijk ontvangen een uitnodiging voor het onderzoek.

 

Doel van de verenigingsmonitor is om inzicht te krijgen in de ambities, knelpunten en hulpvragen die spelen bij een sportvereniging. Aan de hand van vijf thema’s (leden, kader, accommodatie, financiën en beleid) wordt de organisatiekracht in beeld gebracht. “Het invullen van de vragenlijst vraagt uiteraard om tijd en aandacht van het bestuur van een vereniging, maar het is een uitgelezen kans om de thermometer in de vereniging te steken”, aldus John van den Hoven, wethouder Sport van gemeente Waalwijk. “We rekenen dan ook op de medewerking van alle sportverenigingen. Het onderzoek is van grote waarde voor het verenigingsleven in het algemeen en voor iedere deelnemende club. De gemeente wil verenigingen waar mogelijk namelijk ondersteunen bij actuele vraagstukken. Denk bijvoorbeeld aan het werven en behouden van leden en vrijwilligers en aan projecten zoals het aanbieden van activiteiten aan nieuwe doelgroepen.”

 

Onafhankelijk onderzoek

De verenigingsmonitor wordt uitgevoerd door het Mulier Instituut, een onafhankelijke stichting die als doel heeft om de sociaal-wetenschappelijke kennisontwikkeling en beleidseffectiviteit op het terrein van sport te bevorderen. Naar verwachting worden de uitkomsten in de loop van de zomer bekend, waarna de gemeente in gesprek zal gaan met verenigingen over specifieke vraagstukken. 

 

Meer informatie: www.gowaalwijk.nl/verenigingsmonitor.

 
Meer nieuws