Langstraat Vandaag

Een verstopte afvoer voorkomen: hoe doe je dat?

Dinsdag 7 juni 2022 door redactie

Iedereen krijgt er in zijn leven wel eens mee te maken: een afvoer die verstopt raakt. Overal in huis is dan ook wel een afvoer te vinden. Denk aan je doucheputje, je gootsteen, de wasmachine, en meer. Is je afvoer verstopt, dan wil je dat probleem natuurlijk zo snel mogelijk verhelpen! In dit artikel vertellen we je hoe je dat het beste aan kunt pakken. Want wie schakel je in bij een serieuze verstopping van je afvoer, en kun je een verstopping zelf ook verhelpen?

 

Kun je een verstopte afvoer voorkomen?

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, ook wanneer het om een verstopte afvoer gaat. Een verstopping kan al snel ontstaan. Meestal is die het gevolg van doorgespoelde vaste deeltjes die niet in de afvoer thuis horen. Denk aan haren in het doucheputje, of etensresten in de gootsteen. Je kunt een verstopping dus voor zijn door een filter in je afvoer te installeren, en deze regelmatig schoon te maken. Zo voorkom je dat vaste deeltjes in het leidingwerk blijven hangen en op den duur een verstopping vormen. Ook zeepresten kunnen ervoor zorgen dat een leiding dichtslibt.

 

Wat doe je wanneer je afvoer verstopt is?

Is je afvoer verstopt, dan is je eerste impuls misschien om te proberen die zelf te verhelpen. Maar hoe krijg je een ontstopping voor elkaar? Een lichte verstopping kan soms nog wel met huis-tuin-en-keukenmiddeltjes te verhelpen, maar is er iets ernstigers aan de hand, dan kun je beter niet zelf aan de slag gaan. Omdat je niet de juiste ervaring en middelen in huis hebt, loop je het risico je leidingwerk juist te beschadigen wanneer je een verstopte afvoer probeert te ontstoppen. Merk je dat het water helemaal niet meer doorloopt, en helpen de gangbare ontstoppingsmiddeltjes niet meer? Dan kun je dus beter een expert inschakelen. Die kan een verstopte leiding vaak al snel op een veilige manier verhelpen.

 

Schakel een ontstoppingsbedrijf in

Een voorbeeld van zo’n ontstoppingsbedrijf is Michel Doorn, die werkzaam is in een groot gedeelte van Noord-Holland en Flevoland. Heb je last van een verstopte afvoer, of een ander rioolprobleem? Dan kunnen zij je uit de brand helpen. Ook bij rioolproblemen zoals overlast door rioolvliegjes, het legen van een septic tank of een rioollucht in huis kunnen zij je ondersteuning bieden. Dat zorgt dat je nooit lang last hoeft te hebben van een rioolprobleem!
Meer nieuws