Langstraat Vandaag

Dit zijn de leukste dingen die je kan doen om je huis en tuin op te fleuren.

Donderdag 22 april 2021 door redactie

In tijden van corona blijkt thuisblijven het beste middel om uit deze crisis te komen. Dit zorgt ervoor dat iedereen steeds meer thuis leeft. Eten, werken, online concerten bekijken en in contact komen met anderen doen we allemaal thuis via onze telefoon of laptop. Dit kan voor onaangename situaties zorgen zoals eenzaamheid, depressie. Om ervoor te zorgen dat thuis zitten en werken toch een beetje dragelijker wordt, wordt er heel wat af geklust en gedecoreerd zowel in huis als in de tuin en van binnen en van buiten. We hebben bovendien ook steeds meer tijd om ons huis wat op te fleuren.

 

Geef je tuin een nieuw leven met nieuwe planten en bloemen.

 

Steeds meer tuinen veranderen in een mini woestijn omdat ze volledig worden betegeld. Het betegelen van je tuin heeft één voordeel: je hoeft er niks meer aan te doen. Maar waarom zou je met je eigen stukje grond helemaal niks doen? Plant een mooie border aan met planten en bloemen, maak een mini vijver, plant je favoriete boom die je altijd zo mooi in bloei vindt staan in de lente. Of wordt zelfvoorzienend en maak je eigen moestuin. Kortom er zijn tal van ideeën die je kan doen met je nu nog saaie betegelde tuin. Laat je creativiteit de vrije loop en ontwerp die droomtuin die je eigenlijk altijd al had willen hebben.

 

Maak die klusjes af die je al die tijd links liet liggen.

 

Voor de hersenen is er niets zo erg als een onvoltooide taak ook wel het Zeigarnik-effect genoemd. Onvoltooide taken blijven altijd in je hoofd spoken totdat je de taak uiteindelijk voltooid hebt. In de volksmond noemen we het gewoon uitstelgedrag. Het is irritant, je hebt er geen zin in maar wanneer je het uiteindelijk toch gedaan hebt voel je je een stuk beter.

Hetzelfde geldt voor klussen. Moet die muur eigenlijk nog een ander kleurtje? Sluit je kamerdeur niet goed meer? Wilde je eigenlijk toch vloerbedekking op de slaapkamer in plaats van laminaat? Ga aan de slag met die klus die je eigenlijk nog moet doen, en ik verzeker je dat je je een stuk beter voelt wanneer de klus af is. 

 

Maak van jouw huis ook echt jouw huis.

 

Het decoreren van je interieur kan een leuke toevoeging zijn om je huis echt eigen te maken. Het is dan veel aangenamer om te leven in die mooie woonkamer, te werken op je prachtige kantoor, of te koken in je net nieuw gedecoreerde keuken. Ook binnen kan je je creativiteit helemaal laten gaan. Die spreekwoordelijke muren die zogenaamd op je afkomen omdat je zoveel thuis zit kunnen dan maar beter mooi geverfd en gedecoreerd zijn ;).

Dit kan bijvoorbeeld met wanddecoratie zoals muurcirkels of textielrollen die je boven je kast of tv-meubel kan hangen van Wanderschoon. Hiermee geef je die kale muur, deur of kast een betere look. Met verschillende designs, vormen en kleuren zit er altijd wel iets tussen wat je leuk vindt.
Meer nieuws