Langstraat Vandaag

De Aleph brengt het repertoire ballet ‘De Notenkraker’ ten tonele

Dinsdag 28 augustus 2018 door redactie

Het dansen van een ècht repertoire ballet komt op initiatief van Rita Campos, die haar groepen en dansers graag een flinke uitdaging geeft! 

In ieder geval 20 dansgroepen van de Aleph doen mee aan het ballet wat gedanst wordt op muziek van Tchaikovsky. Voor de hip hop groepen is een remix van de muziek gemaakt zodat ook zij in eigen stijl een bijdrage kunnen leveren. Rita haar solisten trainen al maanden om op niveau te kunnen presteren. Bij het op de planken zetten van een repertoire ballet komt, naast het trainen en aanleren van de danspassen, enórm veel kijken. Sandra Camps, Marja Sterk en Judie van Dun zijn onmisbare krachten geweest bij het ontwerpen van de danskleding en het verwerken van de ontwerpen tot patronen. Een team van 12 ouders en 4 danseressen is aan de slag gegaan met de vele meters stof knippen. Een enorm en heel nauwkeurig karwei. In Juni zijn de stoffen, inclusief een patroon en handleiding hoe te werk te gaan, aan de leerlingen uitgedeeld. Zij hebben deze zomermaanden de tijd gehad om de kleding die zij zelf zullen dragen te naaien.  

 

Natuurlijk worden de nieuwe ontwerpen gemixt met bruikbare danskleding en accessoires van de Aleph. Rita heeft 40 Tutu’s die gebruikt zullen worden. Bijzonder is dat haar moeder daar met de hand(!) twee-en-een-half duizend stenen op genaaid heeft. De prachtige tiara’s die door de sneeuwvlokken gebruikt worden zijn door Miryam Faber, de moeder van een cursiste, meegebracht uit Thailand en China.  

De ‘zuurstokkengroep’, kinderen tussen de 8 en de 10 jaar, en de ‘Lolliegroep’, cursisten tussen de 14 en 18 jaar, hebben hun kleding zelf bedacht. Zij gaan 25 september, in een workshop die door beeldend docent Ton Lammers gegeven wordt, aan de slag om hun zelf ontworpen kleding ook daadwerkelijk  te maken.  

De danslessen starten weer op 11 september. Tot aan de uitvoering van ‘De Notenkraker’, die te zien zal zijn op 1 en 2 december in de Voorste Venne aan het Anton Pieckplein in Drunen, wordt er door dansers en vormgevers nog heel hard gewerkt om deze mega productie er piekfijn uit te laten zien!  
Meer nieuws