Langstraat Vandaag

Alles wat u wilt weten over het starten van een moestuin

Maandag 18 november 2019 door redactie

We gaan steeds steeds bewuster om met alles wat we eten. Wat past hier nu beter bij dan een eigen moestuin? Het aanleggen van moestuinen wordt steeds populairder. Dat is niet gek, want groenten en kruiden kweken werkt ontspannend.  Er is ook niets leukers dan om om met je geoogste groenten en kruiden zelf de lekkerste gerechten te bereiden. Gezonde, biologische en duurzame producten zijn niet meer weg te denken. Een eigen moestuin starten is een goed idee om deze te verkrijgen. Zo weet u zeker dat u altijd verse groente en kruiden heeft. Bij AlleZadenKopen.nl kunt u uit een zeer breed assortiment uw favoriete kruidenzaden en groentezaden bestellen.

 

Wanneer starten met een moestuin?

Er is geen specifiek moment wanneer u het beste kan beginnen met een moestuin. Zelfs in het najaar kunt u zaaien. Beschikt u over een kas? Dan kunt u hierin nog veel verschillende groenten gaan kweken. Daardoor hebben deze in het voorjaar al een voorsprong en kunt u in de lente van een vollere oogst genieten. Zodra het voorjaar is, mogen de plantjes naar buiten om verder te groeien. Dit geldt onder andere voor groente- en slasoorten als radijn, bladmoes, rucola, spinazie en raapstelen. Liefhebbers van kruiden kunnen onder tuinkers onder glas gaan zaaien. Ook op de vensterbank of in de serre groeien kruiden zaden goed. Verzorg je op de juiste manier, dan moet het lukken. Zorg goed voor goed doorlaatbare grond en een lichte, zonnige standplaats. Kruiden die geschikt zijn om in huis te kweken zijn onder andere: peterselie, bieslook, basilicum.

 

Stappenplan moestuin winterklaar maken

Hoewel groente- en kruidenzaden meestal de associatie met het voorjaar oproepen, kunt u dus ook nu al aan de slag. Heeft u al een moestuin? Dan doet u er goed aan om de grond klaar te maken voor het nieuwe seizoen. Dan heeft u alvast voorbereidingen getroffen voor het nieuwe zaaiseizoen. Uw moestuin klaar maken voor de winter, doet u op de volgende manier:

 

  1. oogst de laatste groenten;
  2. bepaal waar u in het nieuwe seizoen de zaden gaat zaaien (maak een beplantingsplan);
  3. verwijder onkruid;
  4. spit de (klei)grond tot zo’n 20 cm diep om;
  5. verdeel compost over de grond: een laagje van 2 cm is voldoende;
  6. uw moestuin is winterklaar!

 

De zaden snel bij u thuis

Waar u ook naar op zoek bent voor uw moestuin, bij AlleZadenKopen.nl vindt u ongetwijfeld de zaden die u zoekt! Ook wanneer u groenten en kruiden met biologische zaden wilt verbouwen. Deze zaden zijn geteeld zonder gebruik te maken van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Ook deze kwaliteitsartikelen levert AlleZadenKopen.nl tegen de scherpste prijzen bij u thuis. Deze groentezaden en kruidenzaden kunt u eenvoudig en snel via iDeal, Paypal of bankoverschrijving betalen. Boven bedragen van 20 euro is de verzending gratis. Wanneer u vóór 12.00 uur bestelt, dan heeft u de groente- en kruidenzaden de volgende werkdag al in huis!
Meer nieuws