Langstraat Vandaag

Zwembad Die Heygrave gesloten door te zware zonnecollectoren

Woensdag 29 juni 2016 door redactie

Vlijmen - De gemeente Heusden sluit het zwembad van sportcentrum Die Heygrave per direct voor anderhalve dag. Gebleken is dat de zonnecollectoren die vorige week zijn aangebracht, meer wegen dan de dakconstructie volgens de berekeningen zou mogen dragen. Er is geen acuut gevaar, maar de gemeente wil alle risico’s uitsluiten.
 
Donderdag 30 juni worden maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat het gewicht binnen de norm komt. Het is de bedoeling dat het zwembad op vrijdag 1 juli weer gewoon open is. De zwemgroepen die woensdag in de namiddag en donderdag van het zwembad gebruik wilden maken, zijn hierover door de gemeente geïnformeerd.
 
De gemeente gaat onderzoeken hoe het heeft kunnen gebeuren dat er meer gewicht op het dak is geplaatst dan volgens de berekening zou mogen. In die berekeningen worden overigens ruime marges aangehouden en wordt bijvoorbeeld ook rekening gehouden met een bepaald gewicht aan sneeuw. Daarvan is in dit jaargetijde geen sprake, waardoor er ook geen acuut gevaar is geweest.
Meer nieuws