Langstraat Vandaag

Winnaars Beste Idee van Waalwijk bekend

Donderdag 22 september 2016 door redactie

Een natuurspeeltuin, een vrijwillige taxicentrale, het promoten van Waalwijkse producten in etalages van leegstaande winkelpanden, het zoeken van werk voor mensen met een beperking en het opknappen van een vervallen speeltuin. Dat zijn de vijf winnaars van de succesvolle, eerste editie van het Beste Idee van Waalwijk!

De gemeente Waalwijk stelde 50.000 euro beschikbaar voor iedereen die een goed idee had voor de straat, buurt, wijk of de hele gemeente Waalwijk. De criteria: de nieuwe ideeën moesten zorgen dat wonen en werken in de gemeente Waalwijk de moeite waard blijft, nu en in de toekomst voor iedereen, dus ook kwetsbare mensen.

Een jury met wethouder Hans Brekelmans, Theo van Bracht, Chantal Berber, Reijn van Heteren, Bert van Wijlen en Kees van Gorp had gisteravond in sporthal De Slagen de moeilijke taak om uit de vele enthousiaste aanmeldingen de winnende projecten te kiezen. Initiatiefnemers konden hun idee 5 minuten presenteren en ook het aantal likes dat mensen voor hun idee via Facebook wisten te verzamelen woog de jury mee.

De vijf winnaars op een rijtje:

- Een natuurspeeltuin in Waspik, idee  van Wilma de Rooij, 20.000 euro. Plus 1.000 euro vanwege de meeste likes op Facebook. 
- Opknapbeurt speeltuin in de Vrijhoeve in Sprang Capelle, idee Thomas Heuter en Rick Sterrenburg, 7500 euro.
- Vrijwillige taxicentrale,  Bert de Graauw en Marjan van den Berg , 7500 euro
- Etalageplan Waalwijk, Hans Branderhorst , 7500 euro.
- Arbeidsmatige dagbesteding, Stichting Samen Top, en Judith Baijens,  6500 euro.

De gemeente kijkt of het succesvolle initiatief volgende jaar een vervolg krijgt. Daarnaast wil de gemeente met een aantal initiatiefnemers in gesprek om te kijken hoe ze hun plan misschien op een andere manier toch kunnen realiseren. 

Foto: Jan Stads/Pix4Profs
Meer nieuws