Langstraat Vandaag

Wekelijkse veegrondes voor gevallen blad in Waalwijk

Donderdag 27 oktober 2016 door redactie

Waalwijk - Maandag 31 oktober start de gemeente met het opruimen van gevallen blad. Eerst worden de hoofdwegen en fietspaden geveegd en geruimd. Daarna de zijwegen. Gevallen blad veroorzaakt de meeste overlast voor weggebruikers. Met de veegrondes wordt de grootste overlast beperkt, maar niet alle overlast kan weggenomen worden. Gevallen blad dat in het openbaar groen ligt, wordt later opgeruimd als al het blad van de bomen is gevallen.

Net als voorgaande jaren verloopt het opruimen van gevallen blad via vaste wekelijkse veegrondes. Als er geen gevallen blad ligt of er zijn andere onvoorziene omstandigheden, bijvoorbeeld een kapotte veegmachine, wordt er niet geveegd. De veegrondes zijn als volgt ingedeeld:

  • Maandag in Bloemenoord, Besoyen en Centrum
  • Dinsdag in Meerdijk-Oost en de Amstel
  • Woensdag in Sprang-Capelle, Waspik en Laageinde
  • Donderdag in Antoniusparochie, Zanddonk-Noord en -West, Baardwijk en de Hoef
  • Vrijdag in Meerdijk-West, Zanddonk-Zuid en -West

Voorkom bladhopen in goten en bermen
Gevallen blad van gemeentelijke bomen en struiken mag in de goot of in de bermen geveegd worden. Bij voorkeur vlak voor een veegronde. Hopen blad bemoeilijken de werking van de veegmachine. Het is daarom van belang dat bladeren verspreid in de bermen en goten liggen en niet bij elkaar geveegd worden.

Tijdelijk afsluiten parkeerplaatsen
De parkeerplaatsen in de Mendelssohnstraat bij de hoek met de Händelstraat worden tijdelijk afgesloten. Een gedeelte van de parkeerplaats aan de Hoefsvenlaan, ter hoogte van het oude zwembad, wordt ook tijdelijk afgesloten. Dit is van week 44 in 2016 tot en met week 3 in 2017 in verband met het transport van gevallen blad. Het bladafval wordt op deze locatie verzameld en later in grote containers afgevoerd.

Toch nog overlast?
Mochten inwoners - ondanks de veegrondes - overlast hebben van gevallen blad van gemeentelijke bomen dan kunnen zij dit melden met hun smartphone via de MijnGemeente APP, via www.waalwijk.nl/melding of telefonisch via telefoonnummer 0416-638456. 
Meer nieuws