Langstraat Vandaag

Waalwijk zoekt een nieuwe stadsdichter

Vrijdag 23 september 2016 door redactie

Waalwijk - Stadsdichter Daphne van Breemen schrijft binnenkort haar laatste gedicht als officiële stadsdichter van de gemeente Waalwijk. Wie het stokje graag wil overnemen, kan zich aanmelden met een gedicht over de aantrekkelijkheid van het centrum van Waalwijk via stadsdichter@waalwijk.nl. en dat gedicht ook plaatsen op de Facebookpagina van de gemeente Waalwijk.

 

Potentiële stadsdichters kunnen zich tot 31 oktober aanmelden. Een speciaal panel onder leiding van wethouder Hans Brekelmans kiest een opvolger. Die dichter is in ieder geval 18 jaar of ouder, beschikt over poëtische vaardigheden, woont in de gemeente of heeft binding met Waalwijk en weet goed wat er lokaal speelt. Daarnaast kan de nieuwe stadsdichter mensen uitdagen om op een andere manier naar zaken en situaties te kijken en heeft hij of zij ook een visie op wat er in Waalwijk gebeurt en kan dat op een unieke manier verwoorden.

 

Gedicht

De gemeente Waalwijk rekent op zeker vijf gedichten bij bijzondere gebeurtenissen of momenten per jaar en betaalt daar 750 euro voor. Wie belangstelling heeft, kan zich aanmelden met een gedicht. Dat moet gaan over de aantrekkelijkheid van het centrum van Waalwijk. Die gedichten kunnen kandidaten ook plaatsen op de Facebookpagina van de gemeente. Het aantal likes dat een gedicht verzamelt, weegt het panel dat de dichter uitkiest mee.

 

Vertrek

Daphne van Breemen (24) begon in 2014 als stadsdichter. Haar benoeming was voor twee jaar. Ze kiest niet voor verlenging omdat ze het druk heeft met haar studie. De keuze om de titel in te leveren was niet makkelijk. “Het is leuk om te doen en het opent deuren. In Waalwijk maar ook daar buiten. Want je komt op festivals en bijeenkomsten niet als Daphne, je komt als stadsdichter.”
Meer nieuws