Langstraat Vandaag

Waalwijk vangt 43 vluchtelingen op in sporthal

Vrijdag 25 september 2015 door redactie

Waalwijk - De gemeente Waalwijk vangt vanaf vanmiddag voor drie dagen 43 vluchtelingen, hoofzakelijk uit Syrië en Eritrea op. Dat gebeurt in sporthal De Slagen. Het gaat om een groep van 43 jongeren in de leeftijd van 14 tot 18 jaar die in het begin van de middag in Waalwijk arriveerde.

Tijdelijk

De groep wordt drie dagen opvang geboden, in afwachting van meer structurele opvang elders in het land. De jongeren zijn de afgelopen dagen tijdelijk in Oosterhout opgevangen. Daarvoor waren zij gehuisvest in het aanmeldcentrum van het COA in Ter Apel. In de sporthal De Slagen zijn voldoende bedden en sanitaire ruimten beschikbaar om de groep vluchtelingen op te vangen. Ook kunnen zij daar drie keer per dag eten. De gemeente zorgt ook voor begeleiding en heeft veiligheidsmaatregelen genomen.

 

Solidair

Wethouder Hans Brekelmans: “Wij zijn solidair met de vluchtelingen die volgens de Europese grondwet recht op asiel hebben. Maar we zijn ook solidair met onze collega’s in andere gemeenten die opvang hebben toegezegd of al hebben geleverd.”

 

Hulp voor vluchtelingen
De gemeente vraagt begrip voor de situatie waarin de vluchtelingen zich nu bevinden. Hoe goed bedoeld ook, wij vragen u om niet met goederen naar de sporthal te komen omdat de opvang slechts voor drie dagen is. Het Rode Kruis heeft het overzicht waar en welke hulp nodig is, meer informatie vindt u op www.hulpvoorvluchtelingen.nl
Meer nieuws