Langstraat Vandaag

Waalwijk start met inwonerspanel

Dinsdag 1 december 2015 door redactie

Waalwijk - De gemeente Waalwijk start in 2016 met een inwonerspanel onder de naam Sprekend Waalwijk. Hiervoor is de gemeente op zoek naar mensen die daaraan mee willen doen. Daarom roept ze iedere inwoner vanaf 16 jaar op zich aan te melden, zodat de gemeente goed weet hoe mensen in gemeente Waalwijk over actuele onderwerpen denken. 

De gemeente zoekt minimaal 500 deelnemers om een volwaardig panel op de been te krijgen. Via een steekproef in het gemeentelijk adressenbestand krijgen 1000 inwoners daarvoor een uitnodigingsbrief. Daarnaast kunnen geïnteresseerde Waalwijkers ook zichzelf aanmelden.

Het eerste onderzoek is in februari 2016, later dat jaar volgen nog twee enquêtes. Na afloop van elk onderzoek laat de gemeente weten wat de uitkomsten zijn en hoe die adviezen en acties meegenomen worden in het beleid. Ook kan een aantal panelleden hierover in gesprek met de verantwoordelijk bestuurder. Op basis van een evaluatie wordt bekeken welke rol het panel vanaf 2017 krijgt. 

Aanmelden gaat via www.waalwijk.nl/inwonerspanel. Het inwonerspanel biedt de inwoners de mogelijkheid om via computer, tablet of smartphone hun mening te geven. De deelnemers aan het panel kunnen per onderzoek bepalen of ze meedoen.
Meer nieuws