Langstraat Vandaag

Waalwijk krijgt OV-fietsen in fietsenstalling Vredesplein

Dinsdag 6 december 2016 door redactie

Waalwijk - De fietsenstalling op het Vredesplein bij het busstation is op dit moment te klein om alle fietsen die daar dagelijks staan, te kunnen stallen. Daarom wordt een extra fietsenstalling aangelegd. Deze komt aan de oostzijde van de voormalige Walewyc, waar nu de speeltuin is. In de nieuwe fietsenstalling komen ook boxen voor OV-fietsen.

De speeltuin wordt verwijderd en maakt plaats voor een fietsenstalling waar honderd fietsen in kunnen staan. De werkzaamheden worden in december en januari uitgevoerd. Op de locatie van de voormalige Walewyc wordt een appartementencomplex gebouwd. Als dit klaar is komt er een nieuwe speeltuin.

In totaal komen er acht kluizen voor OV-fietsen in de nieuwe fietsenstalling te staan. Met zo’n fiets kan een reiziger die met het openbaar vervoer reist, het laatste stuk van zijn reis overbruggen naar de eindbestemming. Een reiziger die een fiets wil lenen, moet hiervoor een abonnement afsluiten. Elke fiets zit namelijk in een aparte kluis die alleen open gaat met een persoonlijke OV-chipkaart mét OV-fiets abonnement.  

Foto: NS
Meer nieuws