Langstraat Vandaag

Voorbereidingen 21e truckfestijn Waalwijk in volle gang!

Donderdag 30 augustus 2018 door redactie

Tegen het einde van de vakantie stijgt langzaam de stress en drukte bij Stichting Truckfestijn Waalwijk. Zo is ook dit jaar iedereen weer druk in de weer om de 21e trucktour te kunnen organiseren. De trucktour voor mensen met een beperking, die weer door de omstreken van Waalwijk zal rijden, vindt dit jaar plaats op 29 september. Er staan 2 routes gepland. In de morgen zal er een tour gereden worden door Waalwijk, Drunen, Giersbergen, Cromvoirt, Vlijmen, Haarsteeg en Elshout. In de middag gaat de tour door Waalwijk, Kaatsheuvel, Waspik en Sprang-Capelle.

Afgelopen jaar vertrok de 20e trucktour al toeterend bij Baanbrekers in Waalwijk. De tocht van bijna 50 kilometer eindigde bij Zalencentrum Zidewinde waar de chauffeurs, pupillen en sponsoren waren uitgenodigd voor een geweldig jubileumfeest. Alex Maas, voorzitter van de stichting, spreekt vol trots over de organisatie van de trucktour: “Het was vorig jaar de 20e keer dus we moesten er wel een feest van maken. Het is ieder jaar weer geweldig om te zien hoe 200 personen hun dag vrijmaken om mensen met een beperking een topdag te bezorgen. We vonden als stichting dat we deze mensen ook moesten bedanken.”

Ook dit jaar is er weer hard gewerkt om een leuke trucktour in elkaar te zetten. In december startten de voorbereidingen en werd de datum voor de volgende trucktour al weer vastgelegd. Vervolgens werd er een start gemaakt met het aanvragen van de vergunningen, aanpassingen van inschrijvingen in verband met nieuwe wetgeving en het benaderen van sponsoren. Het is weer een hele organisatie om 100 trucks, 100 pupillen, ongeveer 50 verkeersregelaars en 65 vrijwilligers te koppelen.

Via de website www.truckfestijn.nl kunnen pupillen zich inschrijven. Ook chauffeurs en vrijwilligers melden zich aan via de website. Ieder jaar zijn er zoveel inschrijvingen dat er chauffeurs teleurgesteld moeten worden. Om iedereen een eerlijke kans te geven word er gewerkt met een maximum aantal trucks per organisatie. Momenteel worden alle inschrijvingen verwerkt en begin september wordt er gecommuniceerd wie er zijn uitgeloot om deel te mogen nemen.

Om een verkeerschaos te voorkomen is er een maximum gesteld van ongeveer 100 trucks. Het maximaal aantal pupillen en chauffeurs voor deze tocht is al weer bereikt. De inschrijvingen die op dit moment binnenkomen belanden op een reservelijst en krijgen het komende jaar opnieuw de mogelijkheid om direct een uitnodiging te ontvangen.

De tour zal met een lengte van ongeveer 3,5 kilometer 2 routes rijden. In de morgen zal er gereden worden door Waalwijk, Drunen, Giersbergen, Cromvoirt, Vlijmen, Haarsteeg en Elshout. In de middag gaat de tour door Waalwijk, Kaatsheuvel, Waspik en Sprang-Capelle. Aansluitend vindt er een afsluiting plaats met een hapje en een drankje. Er is via Facebook en de website een tijdsplanning beschikbaar zodat iedereen op tijd op de hoogte is van de tijden en plaatsen waar de truckrun plaatsvindt.

Stichting Truckfestijn Waalwijk is nog dringend op zoek naar motorbegeleiding van de tour. Als je een motorrijbewijs hebt kun je je vrijblijvend inschrijven. Je krijgt dan van de stichting een code waarmee je het verkeersregelaarsexamen kunt doen. Dit is geheel kosteloos. De hele dag ben je met ongeveer 40 andere motorrijders bezig om het verkeer te regelen op het moment dat de tour passeert. Heb je interesse? Meld je dan aan via de website: www.truckfestijn.nl

Hopelijk is het 29 september mooi weer zodat iedereen weer kan genieten van dit geweldige evenement.
Meer nieuws