Langstraat Vandaag

Vier aanhoudingen na ondermijningsactie in Vlijmen

Zondag 18 oktober 2015 door redactie

Vlijmen - De politie hield zaterdagmiddag 17 oktober in Vlijmen vier mannen aan tijdens een ondermijningsactie. Aangetroffen werden een hennepkwekerij en diverse apparatuur om kwekerijen in te richten.

De actie vond plaats op de Wolput in Vlijmen. In een zeecontainer op het terrein troffen de agenten een hennepkwekerij aan met ruim 130 planten en in een loods werd apparatuur aangetroffen voor de inrichting van hennepkwekerijen. Het gaat onder meer om koolstoffilters, assimilatielampen, ventilatoren en groeimiddelen. Ook werden resten van hennep en verpakkingsmaterialen gevonden. Het arrestatieteam werd ingezet bij de actie en hield vier verdachten aan. Het gaat om twee mannen die woonachtig zijn op de locatie en twee mannen uit Vlijmen van 26 en 28 jaar. De hennep, de apparatuur en een bestelbus die op de locatie aanwezig was, zijn in beslag genomen. De vier verdachten zitten vast voor verder onderzoek.

Aanpak ondermijnende criminaliteit

De actie in Vlijmen sluit aan bij de gezamenlijke aanpak om als overheid de ondermijnende criminaliteit een halt toe te roepen. Criminele organisaties maken enorme winsten met bijvoorbeeld de illegale teelt van hennep. Daarbij schuwen ze geweld, afpersing, corruptie en zelfs liquidaties niet. Deze signalen leiden ertoe dat de aanpak van de hennepteelt en -handel hoog op de politieagenda staat. Een groot gevaar voor de samenleving is namelijk de vermenging van onder- en bovenwereld. Samen met gemeenten, justitie, provincies, bedrijven/instanties, bijzondere opsporingsdiensten en burgers werkt de politie aan de aanpak van ondermijning. Elke interventie raakt en verstoort dit soort criminele samenwerkingsverbanden. Wilt u meer weten over Ondermijning en de aanpak van ondermijnende criminaliteit? Kijk op de speciale themapagina op deze website.
Meer nieuws