Langstraat Vandaag

Verschillende soorten thee die goed zijn voor je gezondheid

Maandag 21 februari 2022 door redactie

 

Er zijn veel mensen die dagelijks of bijna dagelijks thee of koffie drinken. Veel van deze mensen drinken dit omdat ze het lekker vinden, maar lang niet iedereen is zich er van bewust dat het een hoop gezondheidsvoordelen bij zich draagt. Er zijn dan ook vooral veel soorten thee die goed zijn voor de gezondheid, allemaal hebben ze verschillende voordelen. Ook koffie heeft goede werkingen op het lichaam. Het is dan ook een goed idee om eens te lezen over wat deze voordelen dan wel niet allemaal zijn en welke dranken deze bevatten. Wil je meer weten over de verschillende soorten thee die gezondheidsvoordelen hebben? Lees hieronder dan snel verder voor meer informatie hier over.

 

Algemene voordelen van thee

De meest gezonde soort thee is groene thee, hier zijn dan ook verschillende soorten variaties op maar ze hebben allemaal soortgelijke voordelen voor de gezondheid. Zo is thee goed voor je immuunsysteem en bevat het vitamines en mineralen die je lichaam nodig heeft. Ook verlaagt thee je cholesterol gehalte, houdt het de bloedsuikerspiegel laat en bevordert het de stofwisseling in het lichaam. Vooral groene thee heeft ook nog eens een antibacteriële werking waard oor het ontstekingsremmend werkt, daardoor kan het dus zorgen voor bijvoorbeeld een mooie huid.

 

Specifieke voordelen van verschillende theesoorten

Er zijn een hoop verschillende soorten thee die echt specifieke voordelen hebben. Zo een soort thee die dit heeft is bijvoorbeeld brandnetelthee. Dit klinkt misschien niet zo lekker, maar dat is het wel en het is ook nog eens super gezond. Zo is het bijvoorbeeld erg goed voor wanneer je lichaam een hoop vocht vasthoud, bijvoorbeeld na een operatie. Ook verminderd het ontstekingen en is het extra goed voor mensen die diabetes hebben. Daarnaast werkt het ook verzachtend bij bijvoorbeeld menstruatiepijn en kan het ook misselijkheid verhelpen. Het is dus een thee met veel voordelen.

 

De voordelen van koffie

Ook koffie heeft wat voordelen waar mensen dan ook graag gebruik van maken. Sommige mensen zeggen dat het slecht voor je is en andere zeggen dat het juist goed voor je is, de cafeïne die koffie bevat. Koffiebonen bevatten dit van nature en dus krijg je dit binnen wanneer je koffie drinkt. Cafeïne zorgt voor een opgewekt gevoel en ook voor meer energie. Dat is natuurlijk een fijn voordeel, je kan dan ook online koffie bestellen wanneer je écht niet zonder kan.
Meer nieuws