Langstraat Vandaag

Verdachte van insluiping woning in Vlijmen opgepakt

Zondag 13 september 2015 door redactie

Vlijmen - De politie hield zaterdagochtend 12 september in Vlijmen een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. Hij wordt verdacht van een insluiping in een woning die ochtend.

Bewoners van een pand aan de Vlijmense Dreeslaan werden zaterdagochtend rond 1.15 uur wakker van een onbekend geluid. Toen ze poolshoogte gingen nemen ontdekten ze dat iemand via de niet afgesloten achterdeur hun woning was ingeslopen en diverse spullen had gestolen. De politie, die al in de buurt was vanwege een andere melding, kon snel inspelen op de insluiping en op de Dreeslaan rond 1.20 uur de 30-jarige verdachte aanhouden. De verdachte is een bekende veelpleger. Onder zijn jas hield hij onder meer een laptop en twee GSM's verborgen die uit de woning gestolen waren.

Eerdere melding

De politie was reeds in de buurt van de Dreeslaan in Vlijmen. Ze had kort daarvoor een melding gekregen dat een 61-jarige man uit Vlijmen op de Savornin Lohmanlaan was aangevallen door een onbekende persoon. Het slachtoffer liet rond 1.00 uur zijn hond uit toen hij uit het niets door een man werd geduwd, geschopt en geslagen. De man viel hierdoor op de grond. Ook werd zijn kleding doorzocht. Er werden geen spullen weggenomen. Het slachtoffer liep een verwonding aan zijn hand op. Het signalement van de aangehouden verdachte van de insluiping lijkt overeen te komen. Onderzocht wordt of hij mogelijk ook betrokken is bij het incident op de Savornin Lohmanlaan. De verdachte zit vast op het politiebureau.

Foto: 112vandaag.nl
Meer nieuws