Langstraat Vandaag

Twijfels over re-integratie? Raadpleeg Xs2more voor een second opinion

Donderdag 1 april 2021 door redactie

Medewerkers die zich ziek melden; bijna iedere werkgever krijgt er ooit mee te maken. Binnen twee weken zullen de meeste van hen hun werkzaamheden weer hervatten. Maar er is ook een ander scenario mogelijk waarbij een medewerker die ziek is langer uit de roulatie blijft. Zowel de werkgever als de werknemer hoort in dat geval aan een effectieve re-integratie te werken. Zijn er gegronde twijfels over het verloop van de re-integratie of stagneert dit proces? Is er een geschil over passende arbeid? Leven er twijfels of de werkgever of de werknemer genoeg inspanningen voor de re-integratie verricht? Of is er onenigheid over geschiktheid of ongeschiktheid tot werken? In een dergelijke situatie kunt u een beroep doen op een re-integratie expert van Xs2more.

Onderbouwing UWV-dossier

Bij een verzuimgeval waar vraagtekens bij zijn, kunt u tegen een schappelijk tarief een second opinion bij een re-integratie aanvragen. Dat kan bijvoorbeeld door een arbeidsdeskundige of door tussenkomst van een bedrijfsarts. Zoals de naam van de organisatie al doet vermoeden, biedt Xs2more u meer. De re-integratie experts helpen u als werkgever op een vakkundige, snelle en gedegen wijze ook met het onderbouwen van het dossier richting het UWV. Bij een second opinion binnen de gezondheidszorg doet de behandelend arts van een patiënt een beroep op de opinie van een andere arts. De kans bestaat dat die een andere diagnose stelt dan de primaire arts. Een second opinion bij re-integratie heeft hiermee diverse raakvlakken en werkt ongeveer hetzelfde.

Toets re-integratie-inspanningen

Een second opinion aanvragen werkt als volgt. De inspanningen van zowel de werknemer als de werkgever voor re-integratie eerste spoor en re-integratie tweede spoor, worden door een arbeidsdeskundige van XS2more getoetst. Die brengt vervolgens advies uit over de maatregelen die nodig zijn om de re-integratie op orde te houden of op orde te krijgen. Dit gebeurt aan de hand van de door de eigen bedrijfsarts vastgestelde belastbaarheid. Met de second opinion bij een re-integratie van Xs2more weet u als werkgever tegen relatief lage kosten waar u aan toe bent. Die kosten bedragen € 250, – exclusief btw.

Indien u dit wenst, is het mogelijk om dit tegen een meerprijs aan te vullen met een bezoek van de arbeidsdeskundige aan de werkplek. Wellicht dat u hiermee ook een loonsanctie voorkomt. Dat is wel zo prettig, aangezien een zieke medewerker überhaupt al veel geld kost.
Meer nieuws