Langstraat Vandaag

Tentoonstelling ‘Colorfull People’ in het stadhuis

Donderdag 29 oktober 2015 door redactie

Van maandag 2 tot vrijdag 27 november worden de werken van Ton van Heesch vertoond in het stadhuis. De werken behoren tot de serie ‘Colorfull People’ en bestaan uitsluitend uit olieverf portretten. Voor deze portretten putte Ton inspiratie uit de vele foto’s die hij maakte tijdens zijn reizen in het buitenland. Met de tentoonstelling  wil hij anderen enthousiast maken om ook hun talenten te ontwikkelen.

Over Ton van Heesch
Ton van Heesch is een geboren Waalwijker die vol enthousiasme en met veel plezier zijn creativiteit loslaat op het canvas. Ton schildert pas sinds 2009 maar heeft in deze korte tijd verschillende kunstopleidingen gevolgd. Ondanks zijn opleidingen aan het Kunstencentrum Waalwijk en de kunstacademie Arendonk (België) voelt hij zich meer een autodidactisch kunstenaar. Dit is ook terug te zien aan het eigenzinnige karakter van zijn werk. 

Ontwikkeling
Door de jaren heen heeft Ton verschillende schilderstijlen en verfsoorten gebruikt. In het begin schilderde hij vooral landschappen en lokale bezienswaardigheden in en rond Waalwijk en Kaatsheuvel met olieverf. Vorig jaar heeft hij zijn stijl gewijzigd naar een meer hedendaagse stijl, waarbij hij vooral schildert met acrylverf. Door het geëxperimenteer heeft Ton uiteindelijk zijn eigen stijl gevonden. Deze stijl kan het best omschreven worden als een abstracte mix van kleuren en verftechniek. 

Sinds tweeënhalf jaar is hij lid van het kunstenaarscollectief Place de Kiosk in Loon op Zand. Hier schildert hij samen met anderen in een enthousiaste groep.
Meer nieuws