Langstraat Vandaag

Speciale themadag van de Aleph ‘Doe mee Stromae!’

Maandag 14 november 2016 door redactie

Singer-songwriter Stromae maakt muziek, schrijft persoonlijke teksten, danst en heeft zijn eigen modemerk Moseart. Zijn videoclips zijn indrukwekkende, visuele statements.

Een muzikant met wortels in twee werelddelen: Europa en Afrika. Die wederzijdse beïnvloeding van culturen is op dit moment een belangrijk thema. We zien dit terug in maatschappelijke discussies, politiek en kunst. Alhoewel Stromae zelf een sabbatical houdt, gaan we bij de Aleph met zijn wereld en vooral met zijn inspiratiebronnen aan de slag.

 

Doe mee Stromae! In de Aleph.

De Aleph duikt in de wereld van Stromae met een muzikale aftrap om 13:30 uur: fanfare ”Eendracht Maakt Macht” uit Elshout speelt een Stromae-medley. Een swingend begin van een bijzondere dag. Daarna gaat iedereen zelf aan de slag.

Bijvoorbeeld bij Rita Campos: bij haar leer je videoclipdansen. In het tv-programma ‘Dance Dance Dance’ danste Kees Tol de choreografie van Stromae’s: ‘Tous les mêmes’. Jij kan ook zo dansen na de workshop van Rita!

Irma Bulkens is verantwoordelijk voor de workshop nieuwe media. Je figureert in een fotoshoot, of bent onderwerp in een stopmotion filmpje voor een Stromae-dessin, wat je dezelfde dag nog kunt downloaden. Dan figureer je zelf in een Stromae-decor!

Maxzara Sterck, vorig jaar afgestudeerd aan de Artez te Arnhem, geeft een workshop mode en styling. Met accessoires kan je kleding je eigen look geven. Met een beetje geluk maak jij je eigen mode-item!

Judith Rosema laat je kennis maken met het stempelen van grafische patronen en Michiel Stekelenburg is de docent die je leert improviseren op muziek. Monique Broekman geeft een masterclass portretschilderen. Wil je liever een persoonlijk verhaal leren schrijven, of in korte bewoordingen iets vertellen? Rose-Marie Bedaux geeft een intieme schrijfworkshop.

En dat is nog niet alles! Na een korte pauze is er om 18:30 uur de finale dansvoorstelling, speciaal gemaakt voor deze dag. Bijzonder aan deze voorstelling is dat de dansers de choreografie ook zelf hebben gemaakt. Er wordt al weken druk gerepeteerd in Vlijmen en Drunen. Dit moet je zien!

 

Praktisch

Iedereen is welkom op deze bijzondere dag. Kom je voor een speciaal onderdeel of wil je de hele dag meemaken? Het is allemaal mogelijk. Voor kinderen en jongeren onder de 18 is deelname gratis. Volwassenen betalen voor deelname € 7,50.

Deelname is gegarandeerd als je jezelf vooraf opgeeft via info@de-aleph.nl! 
FireMultimedia Drunen

Meer nieuws