Langstraat Vandaag

Schoolkinderen en Yes-R openen watertappunt Bij Cruyff Court in Waalwijk

Vrijdag 21 oktober 2016 door redactie

Waalwijk - Honderden kinderen openden vanochtend samen met rapper Yes-R en sportwethouder Hans Brekelmans het watertappunt bij het Cruyff Court RKC Waalwijk. De leerlingen van bassischool Baardwijk en basisschool De Hoef/Hugo deden dat door een bidon te vullen met kraanwater.

Yes-R trad een half uur op en zong samen met de schoolkinderen onder meer een kraanwaterlied om de ingebruikname te vieren. Het Cruyff Court is de eerste plek in Waalwijk met zo’n speciale waterkraan. Het is de bedoeling dat er de komende tijd nog vier van dergelijke tappunten in de gemeente Waalwijk komen, waaronder ook in één in Sprang-Capelle en één in Waspik.   

De Johan Cruyff Foundation bood het watertappunt aan in samenwerking met Brabant Water en Join the Pipe dankzij een extra bijdrage van de Nationale Postcode Loterij. De gemeente Waalwijk zorgt voor het onderhoud.

Het tappunt is speciaal aangevraagd door Team Clean. Dat is een groep van 25 jongeren die de omgeving van het veldje netjes houden en anderen als het nodig is aanspreken op hun gedrag. Zij hopen dat jongeren door het kraantje makkelijker water drinken in plaats van ongezonde frisdrank. En dat het Court en de omgeving netter blijven doordat er minder afval is.

De gemeente Waalwijk werkte graag mee aan het initiatief stelt wethouder Hans Brekelmans. “Fantastisch dat Team Clean zelf naar mij toe is gekomen met dit idee! En natuurlijk werkten we graag mee. Want wie sport krijgt dorst en water is dan de beste dorstlesser. En het is nog supergezond ook. Daarom willen we als gemeente dat mensen het zo makkelijk mogelijk kunnen drinken. Dit tappunt zorgt daarvoor.” 

Foto: Pix4Profs
Meer nieuws