Langstraat Vandaag

Schaduwdoek, ideaal tegen de zon!

Vrijdag 31 maart 2017 door redactie

Schaduwdoek, ideaal tegen de zon!

Wil je in het voorjaar of in de zomer heerlijk buiten zitten, maar is de zon toch net iets te fel? Dan is een schaduwdoek een ideale oplossing. Met een schaduwdoek kun je namelijk lekker buiten zitten en heb je een stuk minder last van de zon. Een schaduwdoek creëert schaduw en dus een verkoelend effect, daarnaast houdt een schaduwdoekvrijwel alle UV stralen tegen. Je kunt een schaduwdoek op verschillende manieren ophangen en is ideaal boven het terras, boven een kinderspeelplaats en zelfs op het balkon. Mogelijkheden genoeg in elk geval!

 

Schaduwdoek varianten

Als je op zoek bent naar meer schaduw in de tuin, dan kun je uit diverse schaduwdoeken kiezen. Zo kun je kiezen voor een schaduwdoek in de vorm van een driehoek, deze zijn zeer eenvoudig op te hangen en kunnen bijna overal gebruikt worden. Een klein nadeel van een driehoekig schaduwdoek is dat deze minder schaduw biedt dan bijvoorbeeld een vierkant schaduwdoek. Een vierkant schaduwdoek is daarentegen weer net iets lastiger op te hangen. Maar daar zijn verschillende ophangsystemen voor. Je kunt ook voor een waterdicht schaduwdoek kiezen, wanneer het weer dan wisselvallig is, kun je gewoon lekker in de tuin blijven zitten zonder dat je nat wordt. De laatste optie die je kunt kiezen is een harmonica schaduwdoek, dit schaduwdoek is beweegbaar waardoor je zelf de gewenste hoeveelheid schaduw kunt bepalen. Stel dat je visite hebt en een aantal mensen willen graag in de zon zitten, dan kun je gewoon het harmonica schaduwdoek iets verschuiven.

 

Waar kun je een schaduwdoek bestellen?

Dat kan bij diverse tuincentra, maar ook op de website van schaduwdoeken.nl. Hier kun je een mooie selectie met schaduwdoeken vinden in allerlei soorten, kleuren en maten. Wanneer je op een van de schaduwdoeken klikt, dan zijn er tal van opties mogelijk, wat je maar wenst. Én, het is zelfs mogelijk dat er een schaduwdoek op maat gemaakt wordt. Let er dan wel op dat de kosten net iets hoger liggen én de levering duurt dan iets langer.
Meer nieuws