Langstraat Vandaag

Rookmelder voor alle zelfstandig wonende ouderen in Heusden

Vrijdag 29 april 2016 door redactie

Alle zelfstandig wonende 65-plussers in de gemeente Heusden krijgen de mogelijkheid om met flinke korting een rookmelder aan te schaffen. Met deze actie wil de gemeente de aandacht vestigen op het belang van brandpreventie en wil ze een bijdrage leveren aan de zelfredzaamheid van de ouderen in de gemeente.

De gemeente Heusden is er een voorstander van dat ouderen zo lang mogelijk zelfstandig moeten kunnen blijven wonen. Tegelijkertijd realiseert ze zich dat met toenemende ouderdom ook grotere risico’s op woningbrand ontstaan. Zo zijn er helaas de bekende voorbeelden van het vergeten pannetje op het vuur of het laten branden van kaarsen als men ’s avonds naar bed gaat. 

Rookmelderactie
Om het risico op woningbrand in te dammen biedt de gemeente alle zelfstandig wonende 65-plussers de mogelijkheid om voor slechts € 5 een goede rookmelder aan te schaffen. Alle 65-plussers in de gemeente ontvangen hierover een brief. In deze brief wordt ook een informatiemarkt Brandveilig wonen aangekondigd, waar mensen nog meer informatie kunnen krijgen over brandveiligheid in huis. 

Zo vertellen medewerkers van Brandweer Brabant-Noord over hoe de meeste branden ontstaan en hoe deze te voorkomen zijn. De rookmelder als instrument om branden in een vroegtijdig stadium te signaleren, is daarbij van levensbelang. Ook over het gebruik van rookmelders wordt uitleg gegeven, zoals over de beste plek om een rookmelder op te hangen.

Informatiemarkt
Ouderen die een rookmelder besteld hebben, kunnen deze afhalen op de informatiemarkt. Deze vindt plaats op maandag 9 mei van 19.00 tot 21.00 uur in de brandweerkazernes in Vlijmen, Drunen en Heusden. Omdat één rookmelder niet voldoende is voor de beveiliging van een complete woning, kunnen mensen op de informatiemarkt meer rookmelders aanschaffen, tegen de normale kostprijs. 
Meer nieuws