Langstraat Vandaag

Politie vindt hennepkwekerij na stankoverlast

Zaterdag 18 april 2015 door redactie

De politie trof in een woning aan de Lijsterbesstraat in Waalwijk een hennepkwekerij aan. De wietplantage bestond uit 165 hennepplanten. Bovendien werd er in het huis een oogst van ca. zeven kilo hennep gedroogd. De bewoner (45) werd opgepakt.

De politie kwam de kwekerij op het spoor na klachten over stankoverlast. De geur kwam uit de bewuste woning. Bij controle werd de wietplantage aangetroffen, die was ingericht op de eerste verdieping van het huis. In overleg met de Officier van Justitie heeft de politie de kwekerij laten ontmantelen door een gespecialiseerd ruimingsbedrijf. Daarbij zijn het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen zijn. De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd. Vervolgens zijn al deze goederen vernietigd. Ook is gebleken dat er illegaal stroom werd afgetapt, waarvan het elektriciteitsbedrijf inmiddels aangifte heeft gedaan.

De politie arresteerde de 45-jarige bewoner van het huis. Hij heeft inmiddels een verklaring afgelegd en wordt vervolgd wegens overtreding van de Opiumwet. De man is na verhoor en het het opmaken van een proces-verbaal weer in vrijheid gesteld, in afwachting van zijn berechting.

Foto: Marvin Dorelijers - Brandweer112.nl
FireMultimedia Drunen

Meer nieuws