Langstraat Vandaag

PVV vreest verkeersinfarct Waalwijk door GOL-plannen

Vrijdag 18 november 2016 door redactie

PVV Noord-Brabant Statenlid Willem Bakker heeft in de Themavergadering over de Gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat (GOL) vrijdagochtend aan gedeputeerde van Merrienboer gevraagd of deze een idee heeft met wat voor verkeersinfarct hij Waalwijk gaat opzadelen, indien de plannen omtrent de nieuwe ontsluiting Waalwijk-Oost - Drunen-West, in welke variant ook, uitgevoerd gaan worden.Gebleken is dat de nu al overvolle Overlaatweg, Drunenseweg, Akkerlaan en de van Merwedelaan geconfronteerd gaan worden met in sommige gevallen bijna een verdubbeling van het verkeer. 

"Ik kan het werkelijk niet verantwoorden aan mijn plaatsgenoten die hun kinderen naar het zwembad, scholengemeenschap "De Overlaat", vv Baardwijk, vv WSC of naar RKC Waalwijk sturen", aldus het Waalwijkse Statenlid. "Het gaat echt levensgevaarlijk worden om, na uitvoering van de plannen die de GOL met Waalwijk voor heeft, één van de eerder genoemde straten nog over te steken met zo'n toename van verkeer".

De PVV Noord-Brabant pleit voor handhaving van de huidige op- en afritten langs de A59 en wil vanuit deze situatie kijken hoe bijvoorbeeld het nieuwe industrieterrein Haven 8 (waar Bol.com komt te zitten) beter bereikbaar gemaakt kan gaan worden voor (vracht)verkeer. En om een betere doorstroming te krijgen op de steeds drukkere A59, is er volgens Bakker maar één remedie die helpt: "De weg verbreden van 2x2 naar 2x3 rijbanen."

Bron: Persbericht PVV Noord-Brabant
Meer nieuws