Langstraat Vandaag

Open brief gemeenteraad Heusden over locaties voor kleinschalige opvang

Donderdag 24 maart 2016 door redactie

In december heeft de raad besloten dat de gemeente Heusden vluchtelingen kleinschalig wil opvangen. In de periode half april - mei wil de gemeente op een respectvolle manier met elkaar tijdens gespreksbijeenkomsten de opvanglocaties gaan bepalen. Het uitgangspunt van de gemeenteraad is maximaal 4 locaties met maximaal 100 vluchtelingen per locatie en voor maximaal 3 jaar.

De volgende open brief heeft de gemeenteraad hierover verspreid:

Beste inwoners,

Wij hebben uw hulp nodig! In december heeft de gemeenteraad besloten dat wij in Heusden vluchtelingen kleinschalig gaan opvangen. De vraag is nu hoe en waar we dat gaan doen en daarover gaan wij graag met u in gesprek. Door samen op te trekken, kunnen we het beste kijken hoe we kleinschalige opvang kunnen realiseren met oog voor u als inwoner en oog voor de menselijke maat. Rekening houdend met onze schaal, wil de gemeente Heusden een bijdrage leveren aan de landelijke taak rond vluchtelingen.

Wij nodigen u bij deze graag uit om met ons in gesprek te gaan. Via www.heusden.nl/vluchtelingen, social media en de infopagina in De Scherper houden wij u op de hoogte over de gespreksbijeenkomst bij u in de buurt. Wij hopen u daar te mogen verwelkomen!

Wat zijn de uitgangspunten van de raad?

De gemeenteraad heeft in december 2015 besloten vluchtelingen op kleine schaal te gaan opvangen. Tijdens een extra raadsvergadering op 10 maart heeft de gemeenteraad hiervoor de volgende uitgangspunten vastgesteld:

  • Maximaal 4 locaties
  • Maximaal 100 vluchtelingen per locatie
  • Maximaal 3 jaar

Doet u mee aan het gesprek?

Iedere mening of suggestie is welkom, wij hebben maar één voorwaarde: respect voor de bijdrage van een ander. Opwww.heusden.nl/vluchtelingen treft u meer informatie over de gespreksbijeenkomsten en de manier waarop we tot besluiten willen komen. U vindt op de site antwoorden op vragen als:

Hoe gaan we de gesprekken organiseren? Hoe worden de inwoners uitgenodigd? Wat gebeurt er met de uitkomsten van de gesprekken?

Vragen en meer informatie?

Heeft u naar aanleiding van deze open brief vragen? Op www.heusden.nl/vluchtelingen treft u meer informatie en een overzicht van veel gestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen?

Dan kunt u die stellen via info@heusden.nl of u kunt bellen naar 14073.

Bij voorbaat dank voor uw moeite!

Met vriendelijke groet,

 

Jan Hamming

Burgemeester

 

De gemeenteraadsfracties:

CDA

D66

D.M.P. Heusden

Gemeentebelangen

Heusden Eén

PvdA

VVD

 
Meer nieuws