Langstraat Vandaag

Ook metalen verpakkingen en drankkartons uit de grijze container in Waalwijk

Dinsdag 24 november 2015 door redactie

Vanaf 1 december zamelt de gemeente Waalwijk alle plastic verpakkingen, metalen verpakkingen (blik) en drankkartons gecombineerd in. Inwoners kunnen al dit PMD-verpakkingsmateriaal in een speciale PMD-afvalzak aanbieden.

PMD-afval in gele PMD-zakken
Metalen verpakkingen zijn drankblikjes, stalen siroopflessen, metalen deksels, tubes en doppen, conservenblikken en aluminium schaaltjes en bakjes. Drankkartons zijn alle pakken voor sap en zuivel, zoals melk, yoghurt of vla. Om ruimte te besparen, kunnen inwoners de verpakkingen het beste plat maken door de dop van de plastic fles, de flacon of het drankkarton af te halen en de lucht eruit te drukken. Daarna kan de dop er weer op om stankoverlast te voorkomen. Binnenkort zijn er speciale gele PMD-zakken verkrijgbaar in dezelfde supermarkten als waar nu al Plastic Heroes zakken te koop zijn. Inwoners kunnen de oude Plastic Heroes zakken nog t/m 31 maart 2016 gebruiken. De PMD-zak kan om de twee weken op de inzameldag voor 07.30 uur aangeboden worden op de containerverzamelplaats. Vanaf 1 december zamelt de gemeente Waalwijk alle plastic verpakkingen, metalen verpakkingen (blik) en drankkartons gecombineerd in. Inwoners kunnen al dit PMD-verpakkingsmateriaal in een speciale PMD-afvalzak aanbieden.

Waarom ook inzameling van metalen verpakkingen en drankkartons?
De gemeente Waalwijk wil bewoners stimuleren nog beter afval te scheiden, zodat meer afval hergebruikt kan worden. Dat is beter voor het milieu, omdat er minder restafval verbrand hoeft te worden. Daarnaast is het gunstig voor de portemonnee van de inwoners, omdat de verwerkingskosten lager zijn. Bijkomend voordeel voor inwoners is dat de grijze container minder snel vol raakt. Vanaf december 2015 gaat de gemeente daarom –samen met het plastic verpakkingsafval- ook metalen verpakkingen en drankkartons gescheiden inzamelen. 

 
Meer nieuws