Langstraat Vandaag

Nog even nazomeren in Frankrijk? Ontdek de Poitou-Charentes!

Woensdag 16 september 2020 door redactie

Veel mensen zijn deze zomer het eigen land niet uit geweest. Massaal ontdekten we Nederland als vakantieland. Geldt dat ook voor jou en heb je toch het gevoel dat er daardoor iets ontbrak dit jaar? Is het in de eigen achtertuin of op een camping in Nederland toch niet helemaal gelukt om tot rust te komen? Of heb je gewoon behoefte aan even nazomeren met (flink) meer kans op zon dan hier? De ideale plek daarvoor is natuurlijk een vakantiepark in Frankrijk, niet voor niets het favoriete vakantieland van Nederlanders. En in de Poitou-Charentes is dat vakantiegenot dichterbij dan je denkt.

 

Een veelzijdige streek

De Poitou-Charentes is een bijzonder veelzijdige streek die in de nazomer alles te bieden heeft voor een onvergetelijke vakantie. Hij ligt aan de Westkust van Frankrijk, grenzend aan de Atlantische Oceaan. Dat maakt het een ideale locatie voor een strandvakantie, waar het water zelfs in de nazomer vaak nog warm genoeg is om te zwemmen. Maar ook voor bijvoorbeeld een golfvakantie in Frankrijk ben je in Poitou-Charentes aan het juiste adres.

 

Vind je liever een portie cultuur onder de Franse zon? Breng dan een bezoek aan Poitiers, één van de oudste steden van het land en de hoofdstad van de regio. De Romeinen waren de grondleggers van de rijke geschiedenis van deze stad en dat zie je nog volop terug in de vele oude gebouwen. Nog steeds is de stad een verzameling van eeuwenoude gebouwen en imponerende forten en kastelen. Daarnaast vind je hier tientallen musea, voor elk wat wils dus.

 

De ideale vakantiewoning voor een perfecte vakantie

Deze streek ligt halverwege de westkust van Frankrijk, en is dus ook nog eens prima bereikbaar met de auto. Dat maakt het een ideale bestemming voor een zonnige en ontspannen vakantie. Alles wat er nog ontbreekt is een comfortabele en luxe vakantiewoning om optimaal van de omgeving te genieten. Gelukkig ontbreekt het ook daar niet aan in de Poitou-Charentes.

 

Aanbieder FranceComfort - marktleider als het gaat om comfortabele vakantieparken in Frankrijk - heeft er maar liefst drie luxe vakantieparken beschikbaar. Je kunt terecht op Domaine Les Forges, Bourg Est – Vigelière of L’Aveneau en Vieille Vigne. De villa’s en de parken zelf zijn voorzien van alle gemakken en voorzieningen die je maar kunt wensen om tijdens jouw vakantie te genieten van ultieme luxe en ontspanning, uiteraard met alle benodigde maatregelen om je veiligheid, ook met corona, optimaal te bewaken.

 

 Geen enkele reden dus om jezelf geen lekkere Franse nazomer te gunnen. Zie jij jezelf al zitten op het terras voor je eigen luxe vakantiewoning, met een lekker wijntje en natuurlijk wat stokbrood binnen handbereik? Waar wacht je dan nog op? Bekijk de verschillende luxe vakantieparken van FranceComfort in de Poitou-Charentes en vind de vakantiewoning waar jij straks heerlijk kunt gaan genieten.
Meer nieuws