Langstraat Vandaag

Najaar start nieuwbouw Walewyc

Vrijdag 26 juni 2015 door redactie

Deze week tekende de gemeente Waalwijk een overeenkomst met projectontwikkelaar Van Wijnen Projectontwikkeling Zuid voor de bouw van een nieuwbouwcomplex met tachtig appartementen, waarvan zestig huurappartementen en twintig koopappartementen.  Het complex komt op de voormalige locatie van de Walewyc-mavo in het centrum van Waalwijk bij het Vredesplein. In het najaar start Van Wijnen met de bouw.

 

Aansprekend plan in hartje centrum

De afgelopen jaren heeft Van Wijnen in overleg met de gemeente Waalwijk gewerkt aan een aansprekend plan. De ontwikkeling is regelmatig met een klankbordgroep uit de buurt afgestemd. Dit heeft geresulteerd in de huidige plannen, waarbij er één gebouw aan de Wilhelminastraat komt en één aan het Vredesplein. Het complex krijgt een eigen parkeerplein. De bomen op en rondom het voormalige schoolterrein die zo bepalend zijn voor het karakter van de omliggende straten, worden behouden en gaan onderdeel uitmaken van een nieuwe openbare parkachtige omgeving.

 

Oplevering

Naar verwachting worden de appartementen eind 2016 opgeleverd. Altera Vastgoed, die de huurappartementen afneemt, heeft de intentie begin 2016 de verhuur van de vrije sector woningen op te starten. De twintig koopappartementen zijn inmiddels in de verkoop via Van de Zande makelaardij.
Meer nieuws