Langstraat Vandaag

Na succes van Drunen Noord bespaart mag nu de gehele gemeente meedoen

Vrijdag 26 mei 2017 door redactie

Vorig voorjaar vond de pilot ‘Drunen Noord Bespaart’ plaats. Dat was zo’n groot succes dat de gemeente Heusden en Energiek Heusden enkele maanden geleden besloten deze actie met de naam ‘Heel Heusden Bespaart’ in de gehele gemeente uit te zetten. Ook dit keer werken de energiecoöperatie en de gemeente samen met het gespecialiseerde bedrijf Susteen, dat veel ervaring heeft met het geven van onafhankelijke energieadviezen. In de gehele gemeente krijgen eigenaren van particuliere woningen, die gebouwd zijn vóór 1976, de mogelijkheid om tegen een zeer aantrekkelijk tarief (€ 55,- i.p.v. € 150,-) een uitgebreid en professioneel energieadvies op te laten stellen door het bedrijf Susteen. Deze actie wordt gesponsord door Rabobank de Langstraat, Rabobank ’s-Hertogenbosch e.o. en het samenwerkingsverband Regio Hart van Brabant.

‘Heel Heusden Bespaart’ geeft volgens wethouder Mart van der Poel huizenbezitters de mogelijkheid om hun woning snel, gemakkelijk en voordelig, comfortabel en energiezuinig en misschien wel energieneutraal te maken. Nadat belangstellenden zich hebben aangemeld, wordt door het bedrijf Susteen contact met ze opgenomen voor een keukentafelgesprek aan huis. Een gecertificeerde adviseur inspecteert in 1 á 1,5 uur de woning, bespreekt de woonwensen en stelt aan de hand daarvan een woningverbeterplan op. Daarin staat advies over een pakket aan maatregelen, zoals isolatie, zonnepanelen en HR-ketels. Daarnaast geeft Susteen informatie over de te verwachten energiebesparing,  beschikbare subsidies, financieringsmogelijkheden, kosten en opbrengsten. En ook offertes van lokale/regionale bedrijven die in deze branches werkzaam zijn. En indien er belangstelling voor bestaat, geeft het bedrijf informatie en advies over Energie Neutraal of bijna Energie Neutraal. 

Circa 1,5 maand geleden is een grote groep woningeigenaren benaderd en onlangs nog een. Zij kregen een brief in de bus waarin de actie ‘Heel Heusden Bespaart’ wordt toegelicht en de mogelijkheid om zich aan te melden middels een inschrijfformulier. Ook via de website www.energiekheusden.nl kan ingeschreven worden.

Heel Heusden Bespaart is gericht op het verduurzamen van woningen en daarmee een forse vermindering van Co2-uitstoot te bewerkstellingen. Voor de huiseigenaar betekent het ook financieel gewin en meer wooncomfort. Op 31 mei wordt in het gebouw van Rabobank, Wolput 36 in Vlijmen, tussen 17.30 en 20.00 uur een informatieavond gehouden over Heel Heusden Bespaart. De deskundigen van Susteen en Energiek Heusden vertellen daar meer over de actie en de mogelijkheden om van wat ‘oudere energievretende’ woningen duurzame woningen te maken.
Meer nieuws