Langstraat Vandaag

Mannen opgelet: zo verzorg je de verouderende huid

Woensdag 10 januari 2018 door redactie

Mannen opgelet: zo verzorg je de verouderende huid

Vrouwen smeren al jarenlang allerlei crèmes en lotions op hun gezicht en huid. Tot voor kort was dit bij mannen nog niet het geval. Of in ieder geval een stuk minder. Mannen gebruiken hoofdzakelijk shampoo of een aftershave na het scheren. Tegenwoordig zijn er gelukkig allerlei goede verzorgingsproducten om de mannenhuid te onderhouden, zoals Marbert. Voor iedere leeftijdscategorie is er wel een verzorgingslijn ontwikkeld die de huid geeft wat hij nodig heeft. Maar wat heeft de mannenhuid nu precies nodig?

Help! De eerste rimpels in zicht

We ontkomen er niet aan. Na je dertigste begint de huid al te verouderen. Bij de één is huidveroudering eerder zichtbaar dan bij de ander. Het verouderen van de huid verschilt per persoon. Rimpels zijn de eerste zichtbare tekenen van huidveroudering. De huidelasticiteit wordt minder en de huid wordt steeds dunner. Het proces van huidveroudering ontstaat door een combinatie van inwendige en uitwendige factoren. Naarmate je ouder wordt, vertraagt de stofwisseling in de cellen en worden minder nieuwe cellen aangemaakt. Daarnaast wordt de huid blootgesteld aan externe invloeden. Denk maar eens aan schadelijke stoffen in de lucht en uv-straling. Daarom is het belangrijk om de huid goed te beschermen.

Mannenhuid

De hid van de man heeft een heel andere textuur dan die van de vrouw. Zo is de mannenhuid dikker en vetter. Dit komt door de extra productie van testosteron, waardoor er extra talg wordt aangemaakt. Hierdoor verloopt het verouderingsproces trager dan bij

vrouwen. Toch heeft de mannenhuid ook verzorging nodig. Zeker als mannen zich met regelmaat scheren. Ook is de mannenhuid extra gevoelig voor uv-straling. Een goede zonnebrand is dan ook een must.

Huidadvies voor mannen

Voor iedere man die op zoek is naar passende huidverzorging, is er Marbert. Dit is een toonaangevend merk, dat al meer dan 70 jaar bestaat. In deze periode is er veel kennis opgebouwd over de verschillende huidtypes. Dit wordt mede veroorzaakt doordat alle producten worden ontwikkeld in samenwerking met schoonheidsspecialisten en artsen. De producten van Marbert hebben een zichtbaar resultaat en staan bekend om de goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Wilt je de producten van Marbert graag uitproberen? Dan kun je terecht bij Marbertshop. In onze winkel vind je een uitgebreide collectie aan Marbert verzorgingsproducten. Bestelt u voor 16:00 uur? Dan bezorgen wij je bestelling snel in Heusden of Waalwijk. Wilt u graag wat productadvies? Met onze jarenlange ervaring kunnen we je uitgebreid informeren over het juiste product voor jou. Neem hiervoor contact met ons op via het contactformulier.
Meer nieuws