Langstraat Vandaag

Maak ruimte voor je ondernemersambities met Factoring 2.0

Dinsdag 22 mei 2018 door redactie

Heb je ooit gehoord van ‘factoring’? Als ondernemer kun je hier veel profijt van hebben. Nooit meer wachten op betalingen van klanten, geen kredietrisico’s lopen en een verzorgd debiteurenbeheer hebben. Dan houd je pas echt ruimte en tijd over om jouw ambities waar te maken.


De meest voorkomende uitdaging waar het middel- en kleinbedrijf (MKB) tegenaan loopt bij de groei van hun onderneming, is de lange betaaltermijn van debiteuren. 40% van het MKB kampt hiermee en ervaart dit als een belemmering bij het waarmaken van ambities. Grip houden op het kredietrisico blijft een hele klus, niet alleen wanneer er betaald wordt maar ook of er wel betaald wordt. Daarnaast vraagt het managen van de groeiende klantendatabase en de bijkomende complexe administratie veel tijd, tijd die ondernemers liever besteden aan hun core business.

Wat is factoring?
Factoring is een alternatieve financieringsvorm voor ondernemers, waarbij jouw facturen direct worden uitbetaald. Factoring zorgt ervoor dat jouw liquiditeit meegroeit met je omzet, op het moment dat banken geen mogelijkheden bieden om bijvoorbeeld pieken op te vangen. Binnen deze nieuwe vorm van werkkapitaalfinanciering bestaan verschillende mogelijkheden.

Een nieuwe vorm van factoring, is Factoring 2.0. Dat houdt in dat jij het persoonlijk contact met de klant behoudt en het commerciële belang loskoppelt van de openstaande facturen. Daarmee wordt het voor ondernemers mogelijk om de relatie met hun klanten goed te houden.

 

Grip op liquiditeit: laat een credit-check doen

Iedere ondernemer streeft ernaar om geen financieel risico te lopen en grip te houden op zijn liquiditeit. Door het uitvoeren van een credit-check, ben je als ondernemer verzekerd van de uitbetaling van jouw facturen. Factoring 2.0 zorgt er ook voor dat jij de mogelijkheid hebt om internationaal te handelen. BIj een creditcheck word je geïnformeerd over de kredietwaardigheid van je klanten. Alle facturen van de geaccepteerde klanten worden direct uitbetaald zonder onverwachte kosten achteraf.

 

Togather helpt je groeien

Togather biedt deze nieuwe vorm van factoring aan waarbij je niet meer hoeft te wachten op betalingen van de klant, geen kredietrisico’s loopt en waarbij het debiteurenbeheer wordt verzorgd.

 

Togather biedt dé uitkomst voor groei van MKB’ers die:

  • zaken doen met bedrijven in én buiten Nederland.

  • sneller willen groeien door meer investeringen in arbeid en/of goederen.

  • te lange(re) betaaltermijnen ervaren bij hun grotere, financieel solide klanten.

 

Togatherfinance is een samenwerking tussen Channel Capital Advisors én het geavanceerde IT platform van Cloud 9 Group. Deze unieke combinatie maakt Togather hét alternatief binnen de traditionele factoringsector. Wij zijn de enige factoraar in Nederland die ook facturen van buitenlandse klanten overneemt en je helpt om veilig internationaal te ondernemen. Hierdoor kan jij grenzeloos handelen met zo min mogelijk risico’s.

 

Wil je meer weten op welke manier factoring voor jou interessant kan zijn? Stuur dan een mailtje naar info@togatherfinance.nl of bel ons op: +31 20 770 35 25.

 
Meer nieuws