Langstraat Vandaag

Kloosterheulweg pas dinsdag open

Vrijdag 26 augustus 2016 door redactie

Waalwijk - Het werk aan de Kloosterheulweg duurt iets langer dan voorzien. Het goed afstellen van de stoplichten en het asfalteren van de fietspaden is pas maandag in de loop van de dag klaar. Afrit 38 blijft daarmee gesloten tot dinsdag 30 augustus. 

Het werk aan de kruising van de Kloosterheulweg en de Altenaweg zou oorspronkelijk vandaag om 18.00 uur af zijn geweest.  Het asfalteren van de fietspaden begint later dan gepland.  Daardoor kunnen speciale lussen, die registreren of er fietsers staan te wachten bij het stoplicht, pas maandag in het asfalt worden aangebracht. Pas als die detectielussen er liggen, kunnen de wegwerkers testen of de stoplichten het goed doen.


Wethouder Jan van Groos: “Het is gewoon niet veilig voor de gebruikers om het kruispunt en de afslag te openen voor alles in orde is. De kans op ongelukken is dan te groot. Daarom hebben we de opening uitgesteld tot dinsdag 30 augustus.”
Hoewel alles op alles is gezet om deze vrijdag de kruising af te hebben, werd donderdagmiddag duidelijk dat het niet ging lukken. Belanghebbenden zijn daarover inmiddels geïnformeerd.

Aanpak
De aanpak van afslag 38 Waalwijk-centrum, Kloosterheulweg en Altenaweg zorgt voor een brede afslag met een speciale banen voor afslaand verkeer naar de Kloosterheulweg en richting het centrum. Ook is de tunnelbak, de bestaande onderdoorgang van de snelweg, aan de noordzijde verbreed. Verder zijn er stoplichten aangelegd. 

Daarnaast wordt de Kloosterheul weg verbreed van 5.20 m naar 6.60 m zodat twee vrachtwagens elkaar veilig kunnen passeren. Voor de verkeersveiligheid worden  (brom)fietsers gescheiden van het gemotoriseerd verkeer door een tweerichtingenfietspad aan te leggen van 3 meter breed.
Het voorbereidende werk begon eind mei, het werk aan de kruising begon op 25 juli. De gemeente Waalwijk investeert 1,5 miljoen euro in het project. 
Meer nieuws